2020-02-26 18:34:26
Φωτογραφία για Πλώρη για Τουρκία το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Άγκυρας
Μήνυμα ότι το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Άγκυρα κατευθύνεται προς την Τουρκία, έστειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι «το τρίτο μας πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο ανήγγειλε ο πρόεδρός μας, ξεκίνησε το ταξίδι του. Το πλοίο μας έχοντας τη μεγάλη στήριξη του έθνους μας κατευθύνεται προς τη χώρα μας. Να είναι τυχερό και καλοτάξιδο».

Σημειώνεται πως το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο για δύο χρόνια στο βρετανικό λιμάνι Πορτ Τάλμποτ, ενώ είχε ναυπηγηθεί το 2012 από τα ναυπηγεία «Samsung Heavy Industries», στη Νότια Κορέα.

Το «Sertao», με σημαία των νήσων Μάρσαλ, χρησιμοποιούνταν από την Petrobras, κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας, έως το 2015.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το πλωτό γεωτρύπανο έχει μήκος 228 μέτρα και χωρητικότητα 61.619 τόνων. Μπορεί να προχωρήσει σε γεώτρηση μέχρι και 11.400 μέτρων, την ώρα που αντίστοιχη ικανότητα των «Fatih» και «Yavuz», τα οποία η Άγκυρα έχει στείλει για γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου είναι περίπου 12.000 μέτρα.

Όπως δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ το νέο πλωτό γεωτρύπανο θα φτάσει σε τρεις εβδομάδες περίπου και θα σταλεί αρχικά στη Μαύρη Θάλασσα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ