2020-02-26 22:44:17
Φωτογραφία για Αυτό το αυτοκίνητο σε προστατεύει από τον Κορωνοϊό!
Η Geely ξεκίνησε τις πωλήσεις του νέου compact SUV με τον κωδικό Icon στην πολύπαθη

τελευταία Κίνα στις 24 Φεβρουαρίου, με μια εντελώς online κυκλοφορία που παρακολούθησαν εκατομμύρια πολίτες. Τι επαναστατικό φέρνει; Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 30.000 προ-παραγγελίες, σημάδι ότι το νέο μοντέλο θα μπορούσε να γίνει το πιο δημοφιλές SUV της Geely. Βασισμένο στο Concept του 2018, το Geely Icon αποτελεί ένα σημαντικό μοντέλο για την αυτοκινητοβιομηχανία. Το γεγονός ότι σχεδιάστηκε με τη βοήθεια των πέντε παγκόσμιων κέντρων σχεδιασμού της Geely αποδεικνύει τις φιλοδοξίες του. Το εξωτερικό, για παράδειγμα, έχει αναπτυχθεί στο στούντιο Geely της Καλιφόρνιας, ενώ το εσωτερικό σχεδιάστηκε στο στούντιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε στο στούντιο της Geely στη Σαγκάη.

Αυτή η προσπάθεια εξηγείται από το γεγονός ότι τα μελλοντικά μοντέλα Geely θα χρησιμοποιούν την ίδια μινιμαλιστική γλώσσα σχεδιασμού με το Icon
. Ίσως το πιο σημαντικό αξεσουάρ αυτή τη στιγμή για τους Κινέζους πελάτες εν μέσω της επιδημίας του Κορωνοϊού είναι το γεγονός ότι το Icon είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα ευφυούς καθαρισμού του αέρα (IAPS). Σε συνεργασία με τον κλιματισμό, αποστολή του ειδικού φίλτρου IAPS είναι να “απομονώσει αλλά και να εξαλείψει επιβλαβή στοιχεία στον αέρα της καμπίνας, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και των ιών”. Στο τεχνολογικό μέτωπο, το Icon υιοθετεί σουίτα έξυπνων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού L2 +, η οποία ενεργοποιείται από 12 υπερηχητικά ραντάρ χιλιομετρικού κύματος και 5 κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, έξυπνο σύστημα ελέγχου πορείας, συγκράτηση στη λωρίδα, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και αναγνώριση πεζών, αυτόματο παρκάρισμα μέσω μπουτόν και πολλά άλλα.

Το Icon της Geely διαθέτει επίσης ένα βελτιωμένο σύστημα κάμερας 360 μοιρών προσθέτοντας όψη 180 μοιρών στις πλευρές, το μπροστινό ή το πίσω μέρος του αυτοκινήτου προκειμένου να εξαλείψει τα τυφλά σημεία. Στην Κίνα, το Geely Icon κυκλοφορεί με έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt και ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Η έκδοση με θερμικό κινητήρα παράγει 177 PS ίππους και 255 Nm ροπής, ενώ το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volt προσφέρει επιπλέον 13,6 ίππους ισχύος και 45 Nm ροπής. Η Geely αναφέρει μέση κατανάλωση καυσίμου 5,7 l/100 km και 0-100 km/h 7,9 δευτερόλεπτα. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 16.500 και 18.300 δολαρίων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ