2020-02-26 23:32:11
Φωτογραφία για Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας
Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες ώρες σχετικά με το σοβαρό ατύχημα που είχε το πρωί της Κυριακής 29/12 ο Michael Schumacher στο χειμερινό θέρετρο Meribel, κάνοντας σκι.

Οι πρώτες πληροφορίες που εμπλουτίζονταν συνεχώς με εικασίες και σενάρια ανέφεραν πως ο Γερμανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 βρισκόταν εκτός πίστας και είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα (σ.σ. από 60 έως 100 km/h έγραψε αγγλική εφημερίδα - καταλαβαίνετε ότι η διαφορά είναι τεράστια σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για πρόσκρουση) όταν έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι πάνω σε βράχο.

Το βέβαιο είναι ότι το κράνος που φορούσε τον κράτησε ζωντανό, καθώς λέγεται πως ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που διαλύθηκε. Αν το κεφάλι του ήταν εκτεθειμένο «δεν θα ήταν εδώ μαζί μας», είπαν χαρακτηριστικά οι γιατροί του νοσοκομείου της Grenoble όπου νοσηλεύεται.

Την Τρίτη 31/12, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, με την κατάστασή του 44χρονου Γερμανού να παρουσιάζει μικρή βελτίωση δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στους δικούς του ανθρώπους αλλά και στα εκατομμύρια φίλων του, η επί χρόνια στενή συνεργάτιδά του και εκπρόσωπος Τύπου του, Sabine Kehm προσπάθησε να ρίξει φως στο τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωινό στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων, έχοντας συλλέξει στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες.

«Έχοντας μιλήσει με αρκετά άτομα που ήταν μαζί με τον Michael σε αυτό το ταξίδι αλλά και τη συγκεκριμένη στιγμή, νομίζω ότι ο Michael και η παρέα του έκαναν σκι στις πλαγιές, σε κανονικές πίστες
. Ανάμεσα στην κόκκινη και την μπλε πλαγιά, υπήρχε μια ενδιάμεση περιοχή με πολύ χιόνι, στην οποία και πήγε», είπε η Kehm στους εκπροσώπους του Τύπου και πρόσθεσε: «Με βάση όσα μου είπαν οι άνθρωποι που ήταν μαζί του, δεν κινούνταν με υψηλή ταχύτητα, καθώς φαίνεται ότι μόλις είχε βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει στην πίστα. Έτσι, άρχισε να κάνει σκι και πάλι, πήγε σε αυτή την περιοχή με το πολύ χιόνι και προφανώς, από ό,τι εκτιμούμε, χτύπησε ένα βράχο που δεν είχε δει σε μια προσπάθειά του να στρίψει, εκτινάχθηκε στον αέρα και προφανώς έπεσε στο χιόνι με το κεφάλι, χτυπώντας σε έναν άλλο βράχο! Πρόκειται για μια εξαιρετικά κακή και άσχημη συγκυρία και όχι στο ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Μίλησα με πολλά άτομα, ακόμα και με δασκάλους του σκι και μου είπαν ότι αυτό μπορεί να συμβεί και σε κάποιον που κινείται με 10 χλμ/ώρα. Ήταν απλά πάρα πολύ άτυχος».

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Σταθερή η κατάσταση του Schumi»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Σταθερή η κατάσταση του Schumi»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ