2020-02-27 10:47:35
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Φτιάχνουμε το δικό μας κερί εύκολα και οικονομικά

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πάθος με τα κεριά. Τα κεριά για πολλούς θεωρούνται απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο για το σπίτι τους, είναι… γεγονός πως ομορφαίνουν πολύ τον χώρο. Μπορείτε εύκολα και απλά να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας κεριά, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Υλικά:



1. Παραφίνη

2. Φιτίλι

3. Χρώμα

4. Δοχεία

5. Μια ξύλινη κουτάλα

6. Άρωμα

7. Ψαλίδι

8. Καλούπι

9. Σπορέλαιο

10. Μολύβια

11. Έξτρα διακοσμητικά

12. Λαδόκολλα

Εκτέλεση:



1.Βάλε στο μεγάλο κατσαρολάκι νερό, στο μικρό την παραφίνη και τοποθέτησέ το ένα μέσα στο άλλο. Πρόσεξε καλά γιατί κανένα από τα δύο σκεύη δεν πρέπει να ξεχειλίσει. Αν έχεις σκεύος Μπεν-μαρί, λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο.

2.Όσο διαρκεί η διαδικασία, μπορείς να προετοιμάσεις τα καλούπια, αλείφοντας τα με το σπορέλαιο ή ψεκάζοντάς τα με το σπρέι σιλικόνης.

3.Μόλις η παραφίνη αρχίσει να λιώνει μπορείς να ρίξεις μέσα όσα υπόλοιπα κεριών έχεις. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Ανακάτεψε καλά και θυμήσου ότι μια καλή θερμοκρασία για την παραφίνη είναι οι 140°C.

4.Όταν έχει λιώσει τελείως μπορείς να ρίξεις μέσα τα αρωματικά, τις χρωστικές και ό,τι πρόσθετο έχεις. Συνεχίζοντας το ανακάτωμα, εξασφαλίζεις το ομοιόμορφο του κεριού.



5.Χρησιμοποιώντας ένα γάντι κουζίνας, ανασήκωσε το δοχείο μεταφοράς μακριά από το νερό και ρίξε σιγά σιγά το μείγμα στα καλούπια, προσέχοντας να μην γεμίσεις μέχρι επάνω.

6.Καθώς η παραφίνη αρχίζει να σκληραίνει, φτάνει η ώρα του φιτιλιού. Δέσε την μία άκρη σε ένα μολύβι και βύθισε την άλλη βαθιά στο κερί, προσεκτικά. Τοποθέτησε το μολύβι στο στόμιο του καλουπιού και άφησέ το έτσι. Με αυτό τον τρόπο ξέρεις ότι δεν θα πέσει το φιτίλι μέσα στο κερί.

7.Καλό είναι να αφήσεις την παραφίνη να κρυώσει πολύ πριν προσπαθήσεις να βγάλεις το κερί από το καλούπι. 24 ώρες όμως είναι υπεραρκετές. Αναποδογύρισε το καλούπι και το κερί -εφόσον έχεις βάλει αρκετό σπορέλαιο νωρίτερα- θα γλιστρήσει εύκολα και άπλα. Από εκεί και πέρα, μπορείς να συμπληρώσεις τον στολισμό με οτιδήποτε θέλεις εσύ.



Let's block ads! (Why?)

Φτιάχνουμε το δικό μας κερί εύκολα και οικονομικά periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ