2020-02-27 12:02:05
Φωτογραφία για Αναχώρησαν από τη Λέσβο οι διμοιρίες των ΜΑΤ
Αναχώρησαν στις 09:00 σήμερα το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες των ΜΑΤ - ΥΜΕΤ. Με το ίδιο πλοίο μετακινήθηκε και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του στρατού που είχαν μεταφερθεί στη Λέσβο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12:00 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις. Την μερική απόσυρση των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο είχε προαναγγείλει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί στα νησιά.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις χθεσινές συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις Καβακλή και Καράβα, στη Λέσβο τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί και 10 πολίτες. Στη Χίο τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, όταν τους επιτέθηκαν, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Ν. Μηταράκης: Τέλειωσε η Α΄ φάση εργασιών σε Χίο - Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών στη Χίο και στη Μυτιλήνη δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ότι «από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται να παραμείνουν πλέον τα χωματουργικά». Μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στα επεισόδια στα δύο νησιά, υπογράμμισε ότι «έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο, με ψευδείς πληροφορίες και στοιχεία, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βλέπουμε στα νησιά να ενώνονται τα άκρα, οι ακραίες συμπεριφορές της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς». «Πέρασα όλο το 24ωρο στον Θάλαμο Επιχειρήσεων. Οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να υπάρχει μηδενική επαφή και να μην επηρεαστεί κανένας πολίτης. Κι ένας από τους λόγους που ήταν μεγάλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας που πήγαν στα νησιά ήταν για να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να μην υπάρχουν επεισόδια» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς, κάποιοι ξεσηκώνουν τον κόσμο, ξεσηκώνουν οικογενειάρχες, είδαμε ακραίες στιγμές που δεν μας τιμούν ως χώρα».

Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι «η Κυβέρνηση είναι διαρκώς στο τραπέζι των συζητήσεων», καθώς και ότι «βιώσιμη αντιπρόταση, η οποία να μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των νησιωτών, δεν έχει κατατεθεί». «Έχουν ακουστεί διάφορες ιδέες και εναλλακτικές, έχουν εξεταστεί όλες. Τα σημεία που τελικά προτάθηκαν είναι τα πλέον ασφαλή, απομακρυσμένα από τον αστικό ιστό και δημιουργούν ελάχιστη με μηδενική όχληση» υποστήριξε.

Όσον αφορά τις δομές στην ενδοχώρα, ο Υπουργός επισήμανε ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 20.000 νέες θέσεις φιλοξενίας μέσα στο 2020 «και να απελευθερωθούν 10.000 κρεβάτια που σήμερα κρατούνται από άτομα που δεν δικαιούνται πλέον να είναι στις δομές». Αναγνώρισε, τέλος, πως «στην κρίση θα αναγκαστούμε να μεταφέρουμε από τα νησιά και κόσμο χωρίς άσυλο, αλλά πρέπει να το κάνουμε με έναν τρόπο που να μην έχει αύξηση των ροών».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ