2020-02-27 13:50:33
Φωτογραφία για Τι προσφέρει παραπάνω η Ν95 μάσκα, από την χειρουργική; Ποια κάνει για τον κοροναϊό;
Η χειρουργική μάσκα όντως σου δίνει μια αίσθηση ασφαλείας. Το πρόβλημα όμως είναι πως συνήθως δεν τη φοράμε σωστά αφού οι πολίτες δεν έχουν καμία εκπαίδευση γι’ αυτό. 

Yπάρχουν δύο είδη μάσκες. Η μία, είναι η απλή χειρουργική μάσκα που φορά ο γενικός πληθυσμός και έτρεξε στα φαρμακεία για να προμηθευτεί. Το άλλο είδος είναι αυτό που φορούν οι επαγγελματίες υγείας και ονομάζεται μάσκα N95. 

Η μάσκα Ν95 διαθέτει αναπνευστήρα και μπορεί να φιλτράρει αερομεταφερόμενα μόρια με αποτελεσματικότητα 95%. Επιπλέον, οι επαγγελματίες υγείας που φορούν τη μάσκα Ν95 περνάνε από μια διαδικασία εκπαίδευσης, για την καλή της εφαρμογή. Αν τη δοκιμάσεις θα σου φανεί πολύ άβολη στην αρχή. Ακόμη κι αν έχει σωστή εφαρμογή, είναι δύσκολο να τη φοράς για ώρες.

Ο Δρ William Schaffner, ο οποίος είναι ειδικός στα λοιμώδη νοσήματα στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Τενεσί, είπε στο Live Science ότι η χειρουργική μάσκα προσώπου δεν προστατεύει από τον κοροναϊό.


Η Ν95 επειδή διαθέτει παχύτερα στρώματα προστατεύει αποτελεσματικά.

Στην πραγματικότητα, η πιο αποτελεσματική προστασία είναι το καλό πλύσιμο των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και αν δεν νιώθεις καλά να μείνεις στο σπίτι σου.

Και φυσικά την μάσκα ΔΕΝ την φοράνε υγιείς. Την φορούν οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται από ανάγκη σε επαφή με ασθενείς. Οχι για να μην κολλήσουν οι ίδιοι αλλά για να μην κολλήσουν τους ήδη ασθενείς και άλλες ιώσεις με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν και άλλο της υγεία τους

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για το πώς πρέπει να φοράτε την ιατρική μάσκα σωστά
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ