2020-02-27 15:51:51
Φωτογραφία για ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΆ ΣΤΟ ΓΕΝΝΑΔΙ
ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό σχολείο του Γενναδίου είναι απαράδεκτη. Όπως όλοι γνωρίζουν η Νότια Ρόδος βρίσκεται σε ραγδαία πληθυσμιακή ανάπτυξη λόγω των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που χτίζονται συνεχώς, οπότε λογικό επακόλουθο είναι να αυξάνονται και τα παιδιά στην περιοχή μας. Οι αίθουσες του δημοτικού σχολείου δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα πρώτον να στριμώχνονται τα παιδιά και δεύτερον να χρησιμοποιούνται σαν αίθουσες διδασκαλίας άλλες απαραίτητες για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών χρηστικές αίθουσες (π.χ. βιβλιοθήκη, ένταξης-υποδοχής κ.α.).

Τα παραπάνω προβλήματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με την απόφαση του Δήμου να μεταφέρει στο δημοτικό σχολείο και τα παιδιά του νηπιαγωγείουτο 2018, λόγω κακής κτιριακής κατάστασης του νηπιαγωγείου. Το δημοτικό σχολείο Γενναδίου που είναι ένα καινούργιο κτίριο, δεν προβλέπει στην μελέτη κατασκευής του συστέγαση νηπιαγωγείου
. Αυτή η μετεγκατάσταση έχει οδηγήσει στο στρίμωγμα των παιδιών και των δύο σχολείων με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον λόγω του ακατάλληλου χώρου αύλησης για τα παιδιά του νηπιαγωγείου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Τονίζουμε ότι ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά ατυχήματα, που επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα του χώρου.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι με την μεταφορά του νηπιαγωγείου στο δημοτικό και καταθέσαμε στον Δήμο δύο αιτήματα:

1. Την ανέγερση νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι.

2. Εφ’ όσον η μετεγκατάσταση έγινε, για όσο διαρκέσει η προσωρινή συστέγαση δημοτικού – νηπιαγωγείου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων των παιδιών.

Μέχρι σήμερα δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα δύο λογικά και δίκαια αιτήματα μας, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι δεν περιλαμβάνεται καν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020. Επίσης η σημερινή δημοτική αρχή δεν μας απάντησε μέχρι σήμερα σε κανένα έγγραφο από αυτά που έχουμε αποστείλει. Επιπλέον καλέσαμε γραπτώς δύο φορές τους αρμόδιους αντιδημάρχους σε σύσκεψη για τα προβλήματα στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου, όμως δυστυχώς όχι μόνο δεν ήρθαν αλλά δεν μας απάντησαν καν.

Παίρνοντας υπ’ όψη όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων στην ετήσια γενική μας συνέλευση να ζητήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο, στην επόμενη συνεδρίαση του να συζητήσει το θέμα μας και να μας δοθεί έγγραφη απάντηση για το αν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Αν η απάντηση είναι θετική ζητάμε εγγράφως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 25/02/2020
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ