2020-02-27 19:28:46
Φωτογραφία για Θάνος Μωραΐτης: «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται να ολοκληρώσει την ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ στον κόσμο της εργασίας»
Κατά την ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο χτες, 26/2/2020, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, είπε, μεταξύ άλλων, πως «αν ήθελε να βάλει έναν πρόχειρο τίτλο, θα ήταν ‘Πενιχρές συντάξεις και νέες μπίζνες’ ».

Ανέφερε πως το εν λόγω νομοσχέδιο «πλήττει στοχευμένα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων, δηλαδή το 90% της κάθε κατηγορίας αντίστοιχα». Πρόσθεσε πως στόχος του είναι αφ’ ενός να «εξυπηρετήσει το προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για τον ‘άδικο νόμο Κατρούγκαλου’ » και αφ’ ετέρου «να δημιουργήσει όρους αναδιανομής, αλλά και όρους για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση».

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί «να κάνει το άσπρο μαύρο», αφού «διαφημίζει την αύξηση των συντάξεων», ενώ, όπως είπε, «απλή λογική χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι κάποιοι θα λαμβάνουν στο εξής μικρότερες συντάξεις, αφού τα λεφτά γι’ αυτές το 2020 θα είναι κατά 200 εκατ. λιγότερα απ’ όσα δόθηκαν το 2019».

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ