2020-02-28 00:44:08
Φωτογραφία για Ο κορωνοϊός χτυπάει την Toyota
 Κλειστές παραμένουν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημίας. Η Toyota ανακοίνωσε ότι ο κύκλος εργασιών της στην Ιαπωνία ενδέχεται να

πληγεί εξαιτίας προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού.

Η Toyota που λειτουργεί 16 εγκαταστάσεις οχημάτων και εξαρτημάτων στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι θα αποφασίσει πώς θα συνεχίσει τις εργασίες της μετά την 9η Μαρτίου, αφού διατηρήσει την παραγωγή σε κανονικό ρυθμό μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Τα εργοστάσια θα μπορούσαν να επηρεαστούν από ενδεχόμενες διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού στην Κίνα, καθώς ορισμένες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημίας και δεν είναι σε θέση να παράγουν και να μεταφέρουν εμπορεύματα, αφού παραμένουν κλειστές με εντολές των αρχών.

«Παίρνουμε εξαρτήματα από την Κίνα κανονικά προς το παρόν, αλλά θα αξιολογήσουμε και πάλι την κατάσταση στις αρχές Μαρτίου», ανέφερε εκπρόσωπος της Toyota στο Reuters.

Η Ιαπωνία είναι ένας σημαντικός τόπος παραγωγής για την εταιρεία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα μισά από τα 10,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πώλησε παγκοσμίως το 2019.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε επίσης ότι θα ακυρώσει όλες τις μη ουσιαστικές μετακινήσεις των εργαζομένων στην Ιαπωνία, ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσει να περιορίσει το ενδεχόμενο ασθένειάς τους από την επιδημία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ