2020-02-28 11:05:12
Φωτογραφία για Έκτακτο: Ακυρώνει τη συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και μεταβαίνει στον Έβρο ο Στρατηγός Φλώρος
Του Ηλία Προύφα

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, οι οποίοι θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, λόγω του ενδεχομένου της κατακόρυφης αύξησης προσφυγικών ροών στη χώρα, ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα στον Έβρο και πιθανόν αύριο σε ακριτικά νησιά, προκειμένου να δει από κοντά και να συντονίσει ενέργειες που αφορούν στην ενίσχυση των συνόρων και στην αποτροπή των προσφυγικών ροών. 

Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λόγω της έκτακτης κατάστασης, ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΥΠΕΘΑ.

Την απόφαση να μην εμποδίζει τους πρόσφυγες από τη Συρία να φτάνουν στην Ευρώπη από ξηρά ή θάλασσα έλαβε η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου στο Reuters.

Όπως είπε, η κίνηση αυτή γίνεται εν όψει της άφιξης νέων κυμάτων προσφύγων από το Ίντλιμπ της Συρίας, όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Ο ανώνυμος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η τουρκική αστυνομία, ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή έχουν διαταγές να αποσυρθούν.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ