2020-02-28 14:54:37
Φωτογραφία για Επιστολή του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ της ΠΑΤΡΑΣ
Νεκτάριος Φαρμάκης: «Να μην επιτρέψουμε σε μία έκτακτη κατάσταση να μετατραπεί σε θηλιά οικονομικής ασφυξίας»

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, (με κοινοποίηση προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία) έστειλε σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ζητώντας τη λήψη μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας που υφίστανται σοβαρό οικονομικό πλήγμα λόγω της ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ο Περιφερειάρχης, στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η Kυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει, μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μετατραπεί σε «θηλιά» οικονομικής ασφυξίας σε μία περιοχή που επί πολλά χρόνια μαστίζεται από υψηλή ανεργία και παραγωγική υποβάθμιση, ενώ τονίζει πως η αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αν και αναγκαία στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων δράσης κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού Covid 2019, επιφέρει ένα ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα στην τοπική οικονομία, καθώς στην Πάτρα διοργανώνεται το μεγαλύτερο ελληνικό καρναβάλι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Στην επιστολή, ο κ. Φαρμάκης περιλαμβάνει τα δέκα μέτρα που επεξεργάστηκε και προτείνει η Περιφερειακή Αρχή και τα οποία είναι τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ