2020-02-28 15:43:54
Φωτογραφία για Αδικίες στη μοριοδότηση στρατιωτικών υπηρετούντων σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αιτωλοακαρνανία
Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας για τις αδικίες στη μοριοδότηση στρατιωτικών υπηρετούντων σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αιτωλοακαρνανία, από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και τον Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην ερώτηση αναφέρουν, Κύριε Υπουργέ,

Οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στη Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION και στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου, βρίσκονται σε αναστάτωση μετά την ανακοίνωση της μοριοδότησής τους.

Όσον αφορά στους στρατιωτικούς του Ακτίου, γι'αυτούς εφαρμόστηκε μείωση των μορίων τους στο κριτήριο 11, Βαρύτητα Μονάδας, μετά από κάθε οργανωτική μεταβολή που υπέστη η Μονάδα τα τελευταία χρόνια (Σεπτέμβριος 2015 από 131 Σμηναρχίας Μάχης σε Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου και στη συνέχεια το 2018 σε Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION).

Ωστόσο, το κριτήριο αυτό σχετίζεται με την Επιχειρησιακή Βαρύτητα Μονάδας η οποία σύμφωνα με το έργο και την αποστολή της παραμένει η ίδια, παρά τις παραπάνω αλλαγές. Τούτο άλλωστε επιβεβαίωνε και ο τέως ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκης, ο οποίος αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι δύο οργανωτικές μεταβολές που υπέστη η Μονάδα του Ακτίου δεν έχουν ως σκοπό την υποβάθμιση των δραστηριοτήτων του Α/Δ.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ