2020-02-28 19:00:55
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό
Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα.

Αναφορικά με το τέταρτο κρούσμα -τη 36χρονη γυναίκα που νοσηλεύται στο νοσοκομείο Αττικόν- ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, σημειώνοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζονται.

«Προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική», πρόσθεσε, και ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό.

«Συνεχίζουμε την επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτησης», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Όπου υπήρξε υποψία έως σήμερα, έγινε εργαστηριακό έλεγχος που ήταν αρνητικός».


«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αναστολή άλλων δημόσιων εκδηλώσεων δεν κρίνεται απαραίτητη», υπογράμμισε και αναφερόμενος στη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων εξήγησε ότι αποφασίστηκε για επιδημιολογικούς λόγους. «Η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σημείωσε πως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα σε διάφορες χώρες του πλανήτη για τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί πώς μεταδόθηκε ο ιός.

«Παρά το γεγονός ότι παγκοσμίως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν άτομα με συγκεκριμένα επιδημιολογικό ιστορικό έκθεσης ή ταξίδι σε συγκεκριμένη περιοχή, η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, και παρουσιάζονται όλο και περισσότερο φαινόμενα μετάδοσης στην κοινότητα, όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευση».

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ατομικότητα των ασθενών, ενώ για μία ακόμη φορά συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες.

Κικίλιας: Είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή ενημέρωση

Στην ανάγκη να επικοινωνηθεί σωστά το μήνυμα του υπουργείου Υγείας στις ευπαθείς ομάδες -κυρίως στους ασθενείς με χρόνια νοσήματα και στους ηλικιωμένους- εστίασε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι σημαντικό οι συνάνθρωποί μας αυτοί να έχουν σωστή πληροφόρηση. Ο νέος ιός όπως και ο ιός της γρίπης, επηρεάζει σοβαρότερα αυτές τις ομάδες, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους. Τονίζω την ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας και συνέστησε:

Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών

Αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μάτια και μύτη

Αποφυγή των κοντινών επαφών με άτομα που έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κρυολογήματος

Εμπιστοσύνη στους ειδικούς
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ