2020-02-28 20:41:29
Φωτογραφία για Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από τα δυτικά, με ισχυρούς ανέμους
Έκτακτο δελτίο μεταβολής του καιρού - ποιες περιοχές θα πληγούν - Πού θα χιονίσει

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει:

-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σταδιακά από νωρίς το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, από αργά το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Δωδεκάνησα.

-Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, αναμένονται από το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και από νωρίς το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


-Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ αναμένονται από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και από τη νύχτα στην υπόλοιπη χώρα, οπότε στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (29-2-2020) στα δυτικά και από το απόγευμα και στα ανατολικά.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Παρασκευής στα δυτικά, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (29-2-2020) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά, όπου την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι το Σάββατο 29/02 θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ την Κυριακή 01/03 και την Καθαρά Δευτέρα 02/03 γενικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το Σαββατοκύριακο τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ την Καθαρή Δευτέρα 02/03 θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Διαβάστε ΕΔΩ

Ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από το meteo.gr

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 28/02, πρώτη ημέρα για τις μετακινήσεις του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως διακρίνεται στον παρακάτω Χάρτη 1.

Σταδιακά όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και έως το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ιδιαίτερη προσοχή, απαιτείται στο οδικό δίκτυο της δυτικής και βόρειας χώρας κυρίως μετά το μεσημέρι, όπως διακρίνεται και από το χάρτη της υπηρεσίας ROADS, του Meteo.gr (Χάρτης 2). Ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, όπου η έντασή τους θα φτάνει τα 7-8 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ (Χάρτης 3). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ