2020-02-29 12:39:09
Φωτογραφία για Aλλάζει ο ρόλος του φαρμακείου στη Βρετανία
Μάθαμε ότι προ ημερών το νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών φαρμακείων και του βρετανικού συστήματος Υγείας (NHS) θα περιλαμβάνει νέες υπηρεσίες.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα

 

Μεταξύ αυτών είναι η «discharge medicines service» που θα προσφέρεται από τον Ιούλιο του 2020 σε ασθενείς που μόλις βγήκαν από το νοσοκομείο και έχουν ανάγκη για συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τα καινούργια φάρμακα που τους συνταγογραφήθηκαν.

Το νοσοκομείο θα παρέχει ένα ψηφιακό «παραπεμπτικό» προς το φαρμακείο του ασθενή και ο φαρμακοποιός θα καλείται να επικοινωνήσει μαζί του.

Επίσης, από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν εξετάσεις για ηπατίτιδα C, ενώ προωθείται και ένα σχέδιο εμβολιασμών ταξιδίων μέσα στα φαρμακεία, που περιλαμβάνει εμβόλια για πολιομυελίτιδα, τυφοειδή πυρετό, ηπατίτιδα Α και χολέρα.

 

Οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες εφαρμογής των εμβολιασμών βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Επιπλέον ετοιμάζονται νέα πιλοτικά προγράμματα μέσα στο 2020 και το 2021 για μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και υπηρεσία διακοπής καπνίσματος.

Τέλος, η υπηρεσία κατά την οποία ασθενείς με ήπιες παθήσεις παραπέμπονται στα φαρμακεία της γειτονιάς τους θα επεκταθεί με τις παραπομπές να γίνονται και από γενικούς γιατρούς, αλλά και με την online ενημέρωση των φαρμακοποιών από το NHS.

πηγή: iatronet
 
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βέτο Ελλάδας στο ΝΑΤΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βέτο Ελλάδας στο ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ