2020-02-29 15:04:27
Φωτογραφία για Παπαγάλος-δράκουλας: Το εντυπωσιακό πτηνό με τα μαύρα και κόκκινα φτερά

Όταν σκεφτόμαστε τους παπαγάλους, τους έχουμε στο μυαλό μας συνήθως σαν τα πουλιά με τα περισσότερα χρώματα στο σώμα τους – πράσινο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο. Ωστόσο, ο κόσμος των παπαγάλων είναι πολύ πιο διαφορετικός και πολύπλοκος. Συνολικά, υπάρχουν 393 διαφορετικά είδη παπαγάλων και ένα από τα πιο θαυμαστά είναι ο παπαγάλος-δράκουλας.

Το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου, που ζει στα βουνά της Νέας Γουινέας, αναγνωρίζεται εύκολα χάρη στα μαύρα, γκρίζα και κόκκινα φτερά του. Το μέσο μήκος του παπαγάλου-δράκουλα φτάνει τα 50 εκατοστά και το βάρος του περίπου τα 600-800 γραμμάρια. Τα θηλυκά και τα αρσενικά δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ τους, παρά μόνο ότι τα αρσενικά έχουν κόκκινα στίγματα πίσω από τα αυτιά τους.

Δυστυχώς, σύμφωνα με την σχετική «κόκκινη λίστα» της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) που αξιολογεί την κατάσταση διατήρησης των ειδών, οι παπαγάλοι-δράκουλες βρίσκονται στην ευάλωτη κατηγορία, αφού ο πληθυσμός τους σημειώνει μεγάλη μείωση. Ο παπαγάλος-δράκουλας κινδυνεύει κυρίως από τους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι είτε τους σκοτώνουν για τα πολύτιμα φτερά τους είναι τους αιχμαλωτίζουν σε κλουβιά ως πολύτιμο εξωτικό θέαμα.



No votes yet.

Please wait

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ