2020-02-29 15:21:48
Φωτογραφία για ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΠΛΩΝ; ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Google πραγματοποιεί σήμερα περισσότερα από 46.000 αποτελέσματα για ένα ψεύτικο μήνυμα που διασφαλίζει ότι το Βατικανό είναι ένας από τους σημαντικότερους μετόχους της «μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο» μέσω του Ινστιτούτου Θρησκευτικών Έργων. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε από πού προέρχεται αυτό το χάσμα, ποια σχέση έχει με την πραγματικότητα και πώς επιτυγχάνει τη διάχυση που αυτή τη στιγμή έχει.

Η φάρσα αυτή ξεκίνησε στην Ιταλία, όπου εμφανίστηκε στην κοσμική εφημερίδα Cronache Laiche στις 11 Φεβρουαρίου 2012. Δεν έχει υπογραφεί σε έναν τύπο με τίτλο «IOR, Monopoly and Risk», η Echo είπε ότι η διεθνής φήμη ότι δόθηκε μια παράξενη αντίληψη της ειδησεογραφικής κατηγορίας ειδήσεων: «Πράγματι, τα νέα κυκλοφορούν το δίκτυο που το διάσημο ινστιτούτο για Τα έργα θρησκείας ή οικονομικών κοσμικών βραχιόνων του Βατικανού, ενός από τους μεγαλύτερους μετόχους της Beretta σε ιστορικούς κατασκευαστές όπλων, θα είναι το δεύτερο μόνο στην οικογένεια Beretta που κατέχουν οι περισσότεροι. «Cronache Laiche Δεν είχε συνδεθεί μεμονωμένος ιστός, ούτε ήταν η πηγή από την οποία αποκτήθηκε ένα τέτοιο infundium. Η Beretta αρνήθηκε επισήμως ότι η IOR είναι ένας από τους μετόχους της.



Δώδεκα ημέρες μετά τη δημοσίευση αυτού του δελτίου, η προαναφερθείσα κοσμική εφημερίδα περιείχε τις ακόλουθες εξηγήσεις στις ειδήσεις:

Σημειώνεται ότι οι ειδήσεις που κυκλοφορούν για κάποιο διάστημα μέσω του δικτύου συμμετοχής IOR στο Pietro Beretta που αναφέρεται στο άρθρο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρη. Ωστόσο, υπάρχει μια πρόσφατη δήλωση της Fabbrica Armi Pietro Beretta που αναφέρεται στο σύνολό της:

Επίσημη δήλωση της FAPB:

«Όσον αφορά τα νέα σχετικά με τη σύνθεση της Beretta Holding που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, η εταιρεία έχει δώσει την ισχυρότερη καταγγελία ότι οι IOR ή συνδεδεμένες εταιρείες αποτελούν μέρος των ίδιων των μετόχων της εταιρείας ή των θυγατρικών τους. Η Beretta Holding, η οποία ελέγχει μια ομάδα εταιρειών που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς του αθλητισμού, του κυνηγιού και του ελεύθερου χρόνου, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με 15 γενιές. «

Έχουμε βρει με τολμηρή άρνηση του Canard ότι η ίδια η Beretta, παρά την οποία η κοσμική καθημερινή απλά με μεγάλό κυνισμό, λέει ότι ο Canard «δεν έχει λάβει επίσημη επιβεβαίωση.» Αυτός ο τύπος χειραγώγησης των πληροφοριών δείχνει την έλλειψη Σκέψης αυτής της εφημερίδας. Αλλά όταν προσπάθησε να βλάψει και είχε επιτύχει: δίνοντας την αξιοπιστία της φάρσας και λαμβάνοντας 12 ημέρες για να επιβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ακόμη, ο Cronache «δηλητηρίαζε» όλο το δίκτυο. Απόδειξη αυτού είναι ότι το εισαγωγικό κείμενο των ειδήσεων δίνει 113 αποτελέσματα στο Google, ενώ το κείμενο που αντικρούεται 12 ημέρες αργότερα δίνει μόνο 3 αποτελέσματα.

Ο πρώτος αρνήθηκε την άρνηση, η Beretta δημοσίευσε καθημερινά ένα αριστερό blog «I Segreti della Casta» που δημοσιεύθηκε από τον canard(το καναρίνι) με τον τίτλο: «Η τράπεζα του Βατικανού (IOR) είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ιταλικού κύριου εργοστασίου όπλων» το άρθρο έχει ως εξής: ότι η FABBRICA D’ARMI PIETRO BERETTA spa (μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες όπλων στον κόσμο) ελέγχεται από τον όμιλο Beretta Holding SpA και τον ελεγχόμενο μέτοχο της Beretta holding SpA, σύμφωνα με τον Ugo Beretta Gussalli, είναι ακτινοβόλα το IOR Θρησκεία) της Τράπεζας του Βατικανού! «

Σημειώστε μία λεπτομέρεια: η επικεφαλίδα μίλησε για το «σημαντικότερο ιταλικό εργοστάσιο όπλων» αλλά το κείμενο το χαρακτήρισε ήδη ως «μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες όπλων στον κόσμο». .

«Η Beretta Holding δημιούργησε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 450,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2009.» Είναι απίθανο η Beretta να κερδίσει τον τίτλο «μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες στον κόσμο» με τέτοια έσοδα. Το Μάρτιο, η SIPRI δημοσίευσε επίσης τον κατάλογο των 100 μεγαλύτερων αμυντικών βιομηχανιών στον κόσμο. Υπάρχουν 8 ιταλικές εταιρείες ή εταιρείες με ιταλικό κεφάλαιο, εκ των οποίων τρεις ανήκουν στην Finmeccanica. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες προέρχονται από την αεροδιαστημική βιομηχανία. Η Μπερέτα, που κάνει όπλα, δεν εμφανίζεται καν στον κατάλογο.

Μια εφημερίδα της Κόστα Ρίκα αντιγράφει ένα δελτίο blog και το χειραγωγούσε ακόμα περισσότερο. Με βάση το κείμενο που συνέλεξε αυτό το ιστολόγιο, φτάνουμε σε αυτήν την εικόνα που τρέχει τώρα το δίκτυο:

Δημοσιεύθηκε μια εφημερίδα της Κόστα Ρίκα, Diario Extra, 27 Ιουλίου: Το κείμενο αυτού του ιστολογίου Δομινικανή Nistido.com είναι το ίδιο, με τα ψέματα και τα λάθη του, αλλά και ένα εντυπωσιακό και ψευδές τίτλο που προσθέτει στο μέγιστο. Αυτή τη φορά το Βατικανό δεν είναι πλέον μέτοχος σε μία από τις μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες άμυνας ή «τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στον κόσμο». Χτυπάει όλα τα αρχεία χειραγώγησης και επίδειξης, αυτή τη φορά που παρουσιάστηκε χωρίς την Τράπεζα του Βατικανού ως «κύριο μέτοχο των εξοπλισμών στον κόσμο». Αυτή η ανοησία θα ήταν γελοία αν δεν καταπιείτο πολλοί άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να πιστέψουν σε οποιαδήποτε ιστορία να τους πουν για την εκκλησία όσο απίθανη κι αν είναι. Στην πραγματικότητα, το κείμενο των ειδήσεων της εφημερίδας δεν υποστηρίζει καν έναν τέτοιο τίτλο burrada.

Εν πάση περιπτώσει, ζητάμε από αυτούς που λαμβάνουν αυτή τη φάρσα να απαντήσουν συνδέοντάς το με αυτήν την ανάρτηση ή με έναν άλλο ιστότοπο που την αναπαράγει. Δεν μπορεί να είναι ότι το ψέμα εξαπλώνεται τόσο εύκολα χωρίς την πρέπουσα απάντηση.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ