2020-03-01 10:06:28
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στη Λέσβο - Εκατοντάδες αλλοδαποί έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας
Συνολικά 220 αλλοδαποί αγνώστων στοιχείων έχουν φθάσει μέχρι στιγμής σε παραλίες της βόρειας και της ανατολικής Λέσβου.

Περί τα οχτώ περιστατικα μέτρα από τα ξημερώματα το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην οριογραμμή με 250 αλλοδαπούς που ξεκίνησαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια όπως μεταδίδει το stonisi.gr.

Με τέσσερις βάρκες έφθασαν στις περιοχές Σκάλες Συκαμνιάς και νότια του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 περιστατικά σε εξέλιξη.

Μετά τις 6 το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν, πάνω από 20 παιδιά, στην Εφταλου 53 πανω από 30 παιδιά και εκεί από το Αφγανιστάν, ενώ 2 βάρκες έφτασαν και στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Ελέγχους πραγματοποιούν οι Αρχές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητώντας διαβατήρια, ενώ για εξακρίβωση στοιχείων οδηγούνται στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΣ Σοϊλού ανέφερε πως «μέχρι τις 9.55 (ώρα Τουρκίας) ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν για Ευρώπη μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358. Ανοίξαμε τις πόρτες. Οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να μείνουν στην Τουρκία ή να αποχωρήσουν».

πηγή:https://www.pronews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ