2020-03-01 12:41:44
Φωτογραφία για Συγκέντρωση κατοίκων από όλη τη Θράκη στις Καστανιές το μεσημέρι
Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκέντρωση στα σύνορα του Έβρου θα ξεκινήσει τις 3 το μεσημέρι. 

Οι κάτοικοι σκοπεύουν να μείνουν στο σημείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

υγκέντρωση στα ελληνοτουρκική μεθόριο προγραμματίζουν για σήμερα κάτοικοι από όλη τη Θράκη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις ελληνικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή για να αποτρέψουν το κύμα των χιλιάδων μεταναστών να περάσει στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GRTimes, η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στις Καστανιές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, οι κάτοικοι θα μείνουν στο σημείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη κίνηση σημειώθηκε και το Σάββατο: κάποιοι κάτοικοι ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία λίγα μέτρα από τον τελωνειακό σταθμό και στη συνέχεια οι περισσότεροι αποχώρησαν.


Στις εξελίξεις αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ο οποίος σημείωσε πως «προσευχόμεθα για όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Πρόεδρος Καστανιών: Τούρκοι στρατιώτες έκοψαν σύρματα στα σύνορα του Έβρου

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τον πρόεδρο της κοινότητας Καστανιών να καταγγέλλει πως Τούρκοι στρατιώτες έκοψαν σύρματα στον φράκτη με την Ελλάδα.

«Δεν μπορούν να φυλαχτούν τα σύνορα, υπάρχουν περάσματα», δήλωσε το πρωί ο Σταύρος Τζιαμαλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ίδια ώρα που ο ΟΗΕ εκτιμά πως τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των χερσαίων συνόρων, μήκους 212 χιλιομέτρων. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής εκτίμησε πως έχουν ήδη αποτραπεί 9.600 απόπειρες παραβίασης των συνόρων, από πρόσφυγες και μετανάστες που ελπίζουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Η πίεση είναι ασφυκτική και από την άλλη πλευρά ωθούν αυτές τις ροές να περάσουν με κάθε τρόπο στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Παναγιώτης Καρέλας. Την ίδια ώρα, 52 σκάφη περιπολούν στα θαλάσσια σύνορο, ενώ τουλάχιστον 220 πρόσφυγες και μετανάστες αφίχθησαν τις τελευταίες ώρες στην Λέσβο.

Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι και σήμερα, έγιναν ακόμα 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Ο στρατός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες. Στις 2.00 π.μ καταγράφηκε μία μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νέων μεταναστών, που προσπάθησαν να εισέλθουν από το Δάσος Καστανεών που δεν υπάρχει φράκτης, παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ