2020-03-01 13:57:07
Φωτογραφία για Συνεχείς οι αφίξεις στη Λέσβο - Γύρω στα 400 άτομα έφτασαν τις τελευταίες ώρες
Πάνω από 120 αφίξεις σε Χίο και Σάμο - Τι είπε ο πρόεδρος της ένωσης λιμενικών Λέσβου, Φώτης Γαρουφαλιάς για τις σημερινές αφίξεις

Διαρκείς είναι οι αφίξεις μεταναστών στη Λέσβο τις τελευταίες ώρες.

Από νωρίς το πρωί έχουν φτάσει σε Αεροδρόμιο, Συκαμιά και Εφταλού γύρω στους 400 μετανάστες. Συνολικά, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έχει καταγράψει γύρω στα οκτώ περιστατικά, που ξεκίνησαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμωνα με πληροφορίες στα πέντε πρώτα περιστατικά έχουν καταγραφεί 262 άτομα, καθώς στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν με πάνω από 20 παιδιά, στην Εφταλου έφτασαν 53 με πάνω από 30 παιδιά (πάλι από το Αφγανιστάν), ενώ τρεις βάρκες έφτασαν και σε άλλες περιοχές με 50, 40 και 45 μετανάστες αντίστοιχα.

Ελέγχους πραγματοποιούν οι Αρχές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητώντας διαβατήρια, ενώ για εξακρίβωση στοιχείων οδηγούνται στη Μυτιλήνη.

Το λιμενικό και το πολεμικό Ναυτικό προσπαθούν να τους εμποδίσουν στα σύνορα αλλά οι διακινητες βρίσκουν εύκολα περάσματα στα νερά του Αιγαίου. Σημειώνεται πως στη Χίο έφτασαν επίσης 85 άτομα με δυο βάρκες (58 και 27), ενώ άλλα 43 έφτασαν στη Σάμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις απέναντι από την Λέσβο ακτές της Τουρκίας περιμένουν με σκοπό να έρθουν στην Λέσβο πάνω από 6000 μετανάστες...
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ