2020-03-02 10:42:18
Φωτογραφία για Στην εργασία τους επιστρέφουν 57 απολυμένοι της ΔΕΥΑΡ
Στις εργασίες τους στη ΔΕΥΑΡ, επιστρέφουν με απόφαση του δικαστηρίου, οι 57 υπάλληλοι που απολύθηκαν μετά από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, καταθέτοντας δια του δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη, ασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας με προσωρινή διαταγή (προσωρινή ρύθμιση κατάστασης), το δικαστήριο να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις εργασίες τους και να πληρώνονται κανονικά για τις παροχές των υπηρεσιών τους, έως την εκδίκαση της αγωγής που πρόκειται να καταθέσουν.

Σημειώνεται πως με την αγωγή που θα καταθέσουν κατά της ΔΕΥΑΡ οι εργαζόμενοι, κατά την ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών, θα αιτηθούν την αναγνώριση της ακυρότητας της καταγγελίας της εργασιακής τους σχέσης.

Η αίτηση προσωρινής ρύθμισης κατάστασης συζητήθηκε ενώπιον του αρμόδιου δικαστή εμφανίστηκε και κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της κ. Γιώργο Υψηλάντη, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΥΑΡ κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Καληρώη Νικολιδάκη, όπως και οι συνάδελφοι τους από το Δήμο Ρόδου κ.κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου και Κώστας Γιαννακός.


Ο Δήμαρχος Ρόδου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως οι 57 εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης και πως η πρόσληψη τους είναι απόλυτα νόμιμη.

Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε στη συνέχεια, έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι οι 57 εργαζόμενοι επιστρέφουν κανονικά στις εργασίες τους.

Σε ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής:

«Μετά από μια πολύχρονη ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία, για πρώτη φορά αισθανόμαστε ότι ένα καλύτερο αύριο ξημερώνει και για εμάς. Η προχθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης, εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι είναι το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο κάθε πολίτη που ζητά να βρει το δίκιο του.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο μας κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον κ. Άκη Δημητριάδη για τις άοκνες, ουσιαστικές και κυρίως ειλικρινείς παρεμβάσεις τους, με στόχο τη δικαίωσή μας αλλά και την προστασία της ΔΕΥΑΡ.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Μανέττα και όλο το ΔΣ της Επιχείρησης, τους νομικούς παραστάτες κ. Δήμο Μουτάφη και κα Καλλιρόη Νικολιδάκη, τον Γενικό Διευθυντή μας κ. Γιώργο Υψηλάντη και όλους τους συναδέλφους μας στη ΔΕΥΑΡ. Ξέρουμε ότι κερδίσαμε μια πρώτη μάχη και ότι ο πόλεμος δεν κρίθηκε. Αισθανόμαστε όμως ότι και σ’ αυτόν θα βγούμε νικητές και κυρίως δικαιωμένοι. Γιατί όλοι στέκονται πλάι μας και εργάζονται μαζί μας μεθοδικά και ακατάπαυστα για να συμβεί αυτό.

Την Τρίτη το πρωί, επιστρέφουμε στα πόστα μας, αποφασισμένοι μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επίτευξη των στόχων της ΔΕΥΑΡ και την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες.»
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ