2020-03-02 20:46:43
Φωτογραφία για Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να κάνει χειραψία με τη Μέρκελ
Κι οι δύο γέλασαν με αυτή την... προφύλαξη -«Η Βρετανία πρέπει να προετοιμαστεί για την εξάπλωση της επιδημίας» λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε σήμερα να δώσει το χέρι του στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που η επιδημία του νέου κορωνοϊού εξαπλώνεται στη χώρα, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 150 κρούσματα.

Η καγκελάριος έτεινε το χέρι της στον Χορστ Ζεεχόφερ, κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης για το μεταναστευτικό, όμως ο υπουργός απέφυγε να ανταλλάξει χειραψία μαζί της, χαμογελώντας πλατιά. Και οι δύο στη συνέχεια γέλασαν με αυτή την «προφύλαξη».

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας, οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν μεταξύ άλλων να αποφεύγονται οι χειραψίες.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 150 κρούσματα, σε 10 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Ένας Ρώσος που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία βρέθηκε θετικός


Ένας Ρώσος πολίτης που επέστρεψε στη χώρα από την Ιταλία βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας.

Άλλοι τρεις Ρώσοι νοσηλεύονται αφού προσβλήθηκαν από τον ιό πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στην Ιαπωνία. Στη Ρωσία νοσηλεύτηκαν και δύο Κινέζοι πολίτες, οι οποίοι έχουν πλέον αναρρώσει.

Μπόρις Τζόνσον: «Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για την εξάπλωση της επιδημίας»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την περαιτέρω εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

"Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα θα γίνει σημαντικότερο για τη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες" είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η χώρα να προετοιμαστεί καλά για μια ενδεχόμενη επιδημία.

Μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί 36 κρούσματα της ασθένειας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το σχέδιο δράσης της αύριο Τρίτη.

"Συμφωνήσαμε σε ένα σχέδιο ώστε αν και όταν αρχίσει να εξαπλώνεται (η επιδημία), όπως φοβάμαι ότι είναι πιθανόν να γίνει, θα είμαστε σε θέση να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα (...) για να την περιορίσουμε όσο μπορούμε", πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ