2020-03-02 21:22:01
Φωτογραφία για Λιβύη: Παραιτήθηκε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών
Ο Γασάν Σαλάμε ανακοίνωσε την παραίτηση του με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γασάν Σαλάμε ανακοίνωσε σήμερα, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, την παραίτησή του για «λόγους υγείας», έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια στο πόστο του.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι η υγεία μου δεν μου επιτρέπει να υπόκειμαι σε τόσο μεγάλο στρες, επομένως ζήτησα από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου» έγραψε ο ίδιος.

«Προσπάθησα να ενώσω τους Λίβυους και να περιορίσω την ξένη ανάμειξη» στη χώρα, συμπλήρωσε ο Λιβανέζος διπλωμάτης που εύχεται να επικρατήσει «η ειρήνη και η σταθερότητα» στη Λιβύη.

Ο Σαλαμέ διορίστηκε την 22α Ιουνίου του 2017 από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη θέση του νέου ειδικού απεσταλμένου και επικεφαλής της Αποστολής Στήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, διαδεχόμενος τον Γερμανό Μάρτιν Κόμπλερ.

Την Παρασκευή, στη Γενεύη, ο Σαλαμέ καταφέρθηκε εναντίον των «κυνικών» που επιχειρούν να υποσκάψουν τις συζητήσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στη Λιβύη, απευθύνοντας έκκληση για μια μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ