2020-03-02 21:24:59
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: 25 τα κρούσματα στην Ελβετία
Το Μέγαρο των Εθνών θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι τις 13 Μαρτίου -

66 οι νεκροί και 1501 τα κρούσματα στο Ιράν - Άλλα 19 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ιαπωνία - Ματαιώθηκε κοινό συνέδριο της ΕΚΤ με την Κομισιόν για τη χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση

Το Μέγαρο των Εθνών στη Γενεύη, που κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 100.000 επισκέπτες, έκλεισε από σήμερα τις πύλες του λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Σταματήσαμε προσωρινά τις ξεναγήσεις στο Μέγαρο, ως προληπτικό μέτρο για τον Covid-19, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ΟΗΕ, η Αλεσάντρα Βελούτσι.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Η Βελούτσι είπε επίσης ότι, με βάση τις συστάσεις που έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο ΟΗΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβληθούν ορισμένες δράσεις και σύνοδοι «ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των συμμετεχόντων».


Η Ελβετία, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, απαγόρευσε την Παρασκευή κάθε εκδήλωση, δημόσια ή ιδιωτική, στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα πάνω από 1.000 άνθρωποι. Στη χώρα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 25 κρούσματα και η ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας (Ofag) ανακοίνωσε σήμερα ότι εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και θέτει τρεις νέους κανόνες για να αντιμετωπιστεί η επιδημία: τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα θα πρέπει να απορρίπτονται σε κλειστούς κάδους, να αποφεύγονται οι χειραψίες και όσοι αισθάνονται άρρωστοι να τηλεφωνούν πάντα πριν πάνε στον γιατρό τους ή στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Το 25ο κρούσμα, που εντοπίστηκε σήμερα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που ζει κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Άλλα κρούσματα έχουν βρεθεί στη Βασιλεία, τη Ζυρίχη, τη Βέρνη, τη Γενεύη, το Βαλέ και το Γκριζόν.

66 οι νεκροί και 1501 τα κρούσματα στο Ιράν

Άλλοι 12 άνθρωποι ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του νέου κορωνοϊού στο Ιράν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 66, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊσί.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό, οι ασθενείς ανέρχονται στους 1501, καθώς καταγράφηκαν 523 νέα κρούσματα στη χώρα.

Οι επαρχίες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι της Τεχεράνης, της Κομ και του Γκιλάν.

Άλλα 19 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 19 νέα κρούσματα του Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 980. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε όλη τη χώρα: πέντε στο νησί Χοκάιντο, στα βόρεια, άλλα πέντε σε ένα γηροκομείο στην επαρχία Καναγκάβα, κοντά στο Τόκιο και άλλα δύο στην Οζάκα, στη δυτική Ιαπωνία.

Ματαιώθηκε κοινό συνέδριο της ΕΚΤ με την Κομισιόν για τη χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ματαίωσε σήμερα το συνέδριο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενη το γεγονός ότι πολλοί ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Η ΕΚΤ αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη συνδιοργανώτρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αναβάλει προς το παρόν το συνέδριο για την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη, 3 Μαρτίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή υπήρξαν πολλές ακυρώσεις από συμμετέχοντες, αλλά και επειδή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών ήταν δύσκολο για κάποιους να δώσουν το παρών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ