2020-03-03 13:00:52
Φωτογραφία για Εμπλοκή στον ΕΟΠΥΥ από την αδυναμία επιστολικής αλληλογραφίας για τρεις μήνες
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Δεν είχαμε καμία απάντηση στα ερωτήματα που θέταμε για το αν Αληθεύει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει δυνατότητα επιστολικής αλληλογραφίας, στις 18 Φεβρουαρίου.

Το πρόβλημα που ξεκινά από τον Δεκέμβριο όπου και έληξε η προηγούμενη σύμβαση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον Οργανισμό. 

Τα προβλήματα πέρα από την εσωτερική αλληλογραφία που με έμμεσους τρόπους, όπου είναι δυνατόν, καλύπτεται, γίνονται πολύ σοβαρά όταν δεν μπορεί να υπάρχει αλληλογραφία με το εξωτερικό.

Είναι σημαντικό ο Οργανισμός να επικοινωνεί με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού για πολλά θέματα. 

Αληθεύει ότι λόγο της αδυναμίας επιστολικής αλληλογραφίας ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει διεκδικήσει ασφάλιστρα για παροχή νοσηλειών σε ξένους ασφαλισμένους;

Πόσα ποσά χάνει από αυτή την αδυναμία ο ΕΟΠΥΥ;

Λέγεται ότι το πρόβλημα υπάρχει γιατί δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση με τα ΕΛΤΑ. Όμως έχει τελεσφορήσει ο διαγωνισμός και έχουν επιλεγεί και πάλι τα ΕΛΤΑ. Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει την διαδικασία προς έγκριση από το Υπουργείο Υγείας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύμβαση είναι 300.000 Ευρώ για δύο χρόνια. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν από χρόνια η σύμβαση με τα ΕΛΤΑ ξεπερνούσε το 1.000.000 Ευρώ. 

Το Υπουργείο Υγείας γιατί δεν εγκρίνει την σύμβαση; Έχει βρει προβλήματα στον διαγωνισμό; Πρόκειται να εφαρμόσει κάποια άλλη διαδικασία ή πρόκειται για αδράνεια του Υπουργείου;

Τελικά ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου να απαξιώσει τον οργανισμό;

Είναι δυνατόν ένας οργανισμός με προϋπολογισμό 5.5 δισ να εξαρτάται από τις προθέσεις του εκάστοτε Υπουργού;
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ