2020-03-04 10:51:48
Φωτογραφία για Εξοικονομώ κατ' οίκον, αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια
Μόνιμο Εξοικονομώ Κατ΄οίκον με επιδοτήσεις σε περισσότερους ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια με την αύξηση του ανώτατου εισοδήματος των ιδιοκτητών.

Το νέο Εξοικονομώ Κατ' οίκον, που αφορά την επιδότηση για πράσινη αναβάθμιση κτιρίων, αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη, και σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κονδύλι για κατοικίες, δηµόσια κτίρια, βιοµηχανίες και επιχειρήσεις προσδιορίζεται στα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οι κυβερνητικοί αξιωµατούχοι φαίνεται πως έχουν ήδη καταλήξει στη διαµόρφωση ενός συστήµατος επιχορήγησης εργασιών, το οποίο θα έχει µόνιµο χαρακτήρα και πολύ µεγαλύτερα κονδύλια.

Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το Εξοικονομώ κατ' οίκον

Οπως ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που χειρίζονται το ζήτημα, δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για τα ακριβή κριτήρια επιλογής των δικαιούχων επιδότησης εργασιών του Εξοικονομώ κατ'οίκον.


Θεωρείται, όμως, δεδομένο ότι το ετήσιο εισόδημα θα αποτελέσει και πάλι τη βάση της επιλεξιμότητας των αιτήσεων, με αύξηση ωστόσο στην ανώτερη εισοδηματική κατηγορία.

Στο προηγούμενο Εξοικονομώ κατ' οίκον, ιδιοκτήτες κατοικιών με ατομικό εισόδημα έως και 10.000 ευρώ ετησίως ή οικογενειακό εισόδημα έως και 20.000 ευρώ, ελάμβαναν ποσοστό επιδότησης εργασιών έως και 70%.

Αντιστοίχως, οι τελικοί δικαιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 40.000 και οικογενειακό έως 50.000 ευρώ ελάμβαναν προνομιακό δάνειο για το 100% του κόστους των εργασιών.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του ανώτατου εισοδήματος των ιδιοκτητών, που κρίνονται δικαιούχοι των επιδοτήσεων, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 70.000 ευρώ.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του μεγαλύτερου ποσοστού των Ελλήνων ιδιοκτητών κατοικιών σε δικαιούχους του προγράμματος.
 
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ