2020-03-04 10:51:57
Φωτογραφία για Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από την Τρίτη, τα κυρίως φαινόμενα όμως, θα «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του

meteo και της ΕΜΥ, η σημερινή μέρα θα χαρακτηριστεί από βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους εντάσως ακόμη και οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Παράλληλα, τοπικές βροχές αναμένονται στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία. Έως το πρωί τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών και τη Δυτική Κρήτη. Από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, τα οποία έως το βράδυ όμως θα περιοριστούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 16, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 12 έως 21 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς και νοτιοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν κατά 2 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν με εξαίρεση τα δυτικά του νομού όπου θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Ύφεση των φαινομένων με πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τοπικές βροχές την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται στα νοτιοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ