2020-03-04 18:04:27
Φωτογραφία για Μπλούμπεργκ : Ξόδεψε  500 εκατ. δολάρια για την καμπάνια του και απέσυρε την υποψηφιότητά του
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, απέσυρε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, μετά την απογοητευτική επίδοση που κατέγραψε στη μάχη της Σούπερ Τρίτης.

Ο δισεκατομμυριούχος εκτιμάται ότι ξόδεψε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία για την καμπάνια διαφήμισης της υποψηφιότητάς του σε όλη τη χώρα.

Έτσι άνοιξε περαιτέρω τον δρόμο για τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την υποψηφιότητα του οποίου δήλωσε ότι στηρίζει πλέον στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

«Πριν από τρεις μήνες, έθεσα υποψηφιότητα για τις προεδρικές για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, αποσύρομαι από την κούρσα για τον ίδιο λόγο: για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή κατέστη σαφές ότι αν συνέχιζα να ήταν πιο δύσκολο να φτάσουμε» στον στόχο αυτό, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Μπάιντεν, ο οποίος εκπροσωπεί τη μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρώντας ότι είναι «ο καλύτερος» υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

το είδαμε huffingtonpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ