2020-03-04 20:49:27
Φωτογραφία για Τέλος η  Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου τηςΦρανκφούρτη από το 2021
Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης… μετακομίζει στο Μόναχο.

Από το 2021, η IAA, μετά από 70 χρόνια αλλάζει τόπο διεξαγωγής.

Η αλλαγή της έδρας για την ΙΑΑ (International Automobile Exhibition) ήταν αποφασισμένη από το 2019, όταν και έληξε η συμφωνία της διοργανώτριας VDA με τις Αρχές της Φρανκφούρτης για τη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου. Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις για τη διαδοχή της Φρανκφούρτης, ήταν το Αμβούργο και το Βερολίνο αλλά ο χαρακτήρας της Έκθεσης, κρίθηκε πως θα ταιριάξει καλύτερα με τις προοπτικές που ανοίγονται από το Μόναχο για τη φιλοξενία της μεγάλης αυτής αυτοκινητιστικής διοργάνωσης.

Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, με πρώτη και καλύτερη τη BMW, για την οποία το Μόναχο θεωρείται «πατρίδα» μια και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της, βρίσκονται εκεί. Η αλλαγή του χαρακτήρα της Έκθεσης, που πλέον δεν θα έχει αποκλειστικά αυτοκινητικό χαρακτήρα αλλά θα έχει να κάνει με μια γενικότερη προσέγγιση στις μελλοντικές μορφές των μετακινήσεων, κρίθηκε πως θα ταιριάξει καλύτερα με το Μόναχο.


Οι ειδικοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια μετάβαση στη νέα εποχή και μια σημειολογική επανεκκίνηση της Έκθεσης, που –συμπτωματικά ή μη- τα τελευταία χρόνια εμφάνιζε όλο και μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των επισκεπτών. Συγκεκριμένα, η τελευταία καταγραφή κάνει λόγο για 560.000 επισκέπτες, το οποίο ποσοστιαία μεταφράζεται σε μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με το παρελθόν. Το ρόλο τους σε αυτή την κατάσταση, έπαιξαν σίγουρα και οι κατά καιρούς διαμαρτυρίες που έχουν γίνει στη διάρκεια των IAA του άμεσου παρελθόντος, οι οποίες με τη σειρά τους, είχαν «αναγκάσει» κάποιες εταιρείες να απέχουν από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ