2020-03-05 01:37:56
Φωτογραφία για Υπάρχουν 2 στελέχη του κοροναϊού!
Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν 2 στελέχη του κοροναϊού, τα οποία εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, το 70% των μολυσμένων ασθενών στην Κίνα είχαν κολλήσει τον πιο επιθετικό και μεταδοτικό τύπο.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό National Science Review, το οποίο εκδίδεται από την Chinese Academy of Sciences. Ερευνητές από το Πεκίνο και τη Σαγκάη μελέτησαν 103 δείγματα του κοροναϊού και βρήκαν δύο στελέχη του, τα οποία ονόμασαν L και S.

Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι το L ήταν πιο κοινό και πιο επιθετικό, αλλά έχει γίνει λιγότερο συχνό από τις αρχές Ιανουαρίου. Το στέλεχος S είναι λιγότερο επιθετικό, αλλά πιστεύεται ότι είναι το αρχικό στέλεχος του ιού, που έκανε το άλμα από τα ζώα στον άνθρωπο και συνεχίζει να μολύνει νέους ασθενείς.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το επιθετικό στέλεχος L είναι πιθανό να περιορίστηκε η εξάπλωσή του, καθώς τα πιο σοβαρά περιστατικά απομονώθηκαν γρήγορα στα νοσοκομεία που στήθηκαν άμεσα στην Κίνα.


Από την άλλη, το στέλεχος S είναι πιθανό να ευθύνεται για τις πιο ήπιες περιπτώσεις της νόσου και τις περισσότερες ασυμπτωματικές, με συνέπεια να μη γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους ασθενείς και έτσι να συνεχίζεται η εξάπλωση της νόσου.

Άλλοι επιστήμονες πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς η μελέτη αφορούσε μόνο 103 δείγματα και αναμένουν περισσότερα δεδομένα. Θεωρούν πάντως φυσιολογικό να μεταλλάσεται ένας ιός αφού κάνει το άλμα από τα ζώα στον άνθρωπο, προσαρμοζόμενος στα νέα δεδομένα με στόχο να μολύνει περισσότερους ανθρώπους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ