2020-03-05 08:44:41
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Και 10ο κρούσμα γυναίκα, συγγενής του 67χρονου στην Πάτρα
Μαρία Γλένη HR

Ανεβαίνει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας διεγνώσθη το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του 67χρονου 

Την ίδια στιγμή επί ποδός είναι οι υγειονομικές αρχές της χώρα μας μετά το σοβαρό περιστατικό που καταγράφηκε στην Πάτρα. Ο εντοπισμός του 9ου κρούσματος φαίνεται που αλλάζει την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού, αφού η χώρα μας φαίνεται ότι μπαίνει στη δεύτερη φάση διαχείρισης του κοροναϊού. Διαβάστε ΕΔΩ για το πρώτο σοβαρό κρούσμα που διαπιστώθηκε στη χώρα μας: «Με σοβαρή πνευμονία το 9ο κρούσμα κοροναϊού στην Πάτρα! Σε καραντίνα συγγενείς και εργαζόμενοι»

Ταυτόχρονα οι πολλαπλές επαφές που ιχνηλατούνται από το 9ο κρούσμα δείχνουν πως η Ελλάδα περνά στη φάση όπου πλέον ο ιός αρχίζει να διασπείρεται στην κοινότητα, στον πληθυσμό δηλαδή χωρίς να μπορεί να εντοπισθεί η πηγή μόλυνσης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ