2020-03-05 10:24:08
Φωτογραφία για Σκληρή απάντηση Πέτσα σε Άγκυρα για τα fake news – Ποιος πνίγει κόσμο στη θάλασσα;
Σκληρή απάντηση για την τουρκική προπαγάνδα και τα διάφορα fake news που διοχετεύονται από την Άγκυρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας για μία ακόμη φορά κατήγγειλε την τουρκική ακτοφυλακή ότι δεν κάνουν προσπάθειες διάσωσης και, κατηγόρησε εκ νέου την Άγκυρα για fake news. 

«Ποιος πνίγει τον κόσμο στη θάλασσα;» διερωτήθηκε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι η Ελλάδα, και ως ναυτική χώρα, διασώζει όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη και διεξαγάγει εκστρατεία ενημέρωσης των ξένων ΜΜΕ. «Οι Ευρωπαίοι ήρθαν και στοιχήθηκαν δίπλα μας… Η Ευρώπη δείχνει να αφυπνίζεται, και έχει μια ενιαία πολιτική πλέον στο μεταναστευτικό -  προσφυγικό» σημείωσε.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο, τόνισε πως «τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά όσο χρειαστεί… Δεν θα περάσει κανείς. Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας».


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «αν υπάρχει εναλλακτική λύση θα τη δούμε». «Είναι όλα ανοιχτά… Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 90.000 αιτήσεις, αναφέροντας ότι από αυτές μόλις 17.000 προέρχονται από Σύρους και, πολύ περισσότερες από υπηκόους του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν. 

Για την απόφαση της Αθήνας να αναστείλει για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες και να τους οδηγεί σε επιστροφή «στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής», επανέλαβε ότι υπάρχει νομικό δικαίωμα βάσει όλων των διεθνών συμβάσεων όταν υπάρχει μαζική και οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων. «Θα συλλαμβάνονται, θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα και θα εκκινούνται οι διαδικασίες άμεσης απέλασής τους» επισήμανε. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η Κυβέρνηση κινείται στους άξονες αποτροπή, αποσυμφόρηση, ανακούφιση.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ