2020-03-05 11:30:38
Φωτογραφία για Εν αναμονή της απόφασης για τη λήψη προληπτικών μέτρων η Euromedica
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr να βγει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τη Euromedica, για τη λήψη προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 106α παρ.6 του πτωχευτικού. Η εκδίκαση της αίτησης της εισηγμένης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και παρίσταντο και εργαζόμενοι του ομίλου.

Ενδεχόμενη θετική απόφαση του Πρωτοδικείου ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, όπως έχουν αναφέρει οι επικεφαλής της εισηγμένης, για την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου που θα επιτρέψει τη ρύθμιση και μείωση των οφειλών και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ήδη όπως λέει το ρεπορτάζ έχουν ομαλοποιηθεί οι πληρωμές των εργαζομένων, ενώ χρηματοδοτική ανάσα στον όμιλο έχουν δώσει τα 10 εκατ. ευρώ που έχει επενδύσει η Healthcare Investors, που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο Farallon Capital και αποτελεί στρατηγικό επενδυτή στην Euromedica.


Εντούτοις, εκτιμάται πως ο δρόμος για την ανάκαμψη και για να καταστεί ο όμιλος βιώσιμος θα είναι μακρύς.

Σημειώνεται πως εναντίον της Euromedica έχουν κατατεθεί δύο αιτήσεις πτώχευσης, τις οποίες όμως η διοίκηση της εισηγμένης σημειώνει πως είναι αβάσιμες "ενόψει της στήριξης που πλέον της παρέχουν βασικοί πιστωτές της αλλά και της έγκαιρης εξυπηρέτησης μείζονος μέρους των τρεχουσών υποχρεώσεων της". Στις 31 Δεκεμβρίου είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή περί αναστολής των καταδιωκτικών μέτρων σε βάρος της Euromedica, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρίας.

Τα επόμενα βήματα

Εν τω μεταξύ, η Εuromedica Δωδεκανήσου έχει καταθέσει αίτηση κατά το άρθρο 106β, η οποία εκδικάζεται σήμερα. Ο στρατηγικός επενδυτής αναμένεται να επενδύσει στη Ρόδο συνολικά 5 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη εκπονηθεί business plan που θα επιτρέψει την λειτουργία και ανάπτυξη της Euromedica Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου χωρίς καμία επίπτωση στις θέσεις εργασίας, αναφέρει η εταιρεία. Η διαδικασία εξυγίανσης και επίλυσης των εκκρεμοτήτων επισπεύστηκε χωρίς την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς έχει επιτευχθεί επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου.

Επιπλέον στο 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με βασικό θέμα την έγκριση των ετησίων, ενοποιημένων ομιλικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσεως 01.01.2017 – 31.12.2017.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ