2020-03-06 09:22:46
Φωτογραφία για Κλείνει η Παθολογική Κλινική στο Ν. Αμαλιάδας
Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Λουκέτο μπαίνει με εντολή του ΕΟΔΥ στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και το προσωπικό τίθενται σε καραντίνα, όπως δήλωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας.

Τα δέοντα έπραξαν οι γιατροί σύμφωνα με τον διοικητή, Χρήστο Χριστόπουλο σχετικά με το διαπιστωμένο κρούσμα από το εργαστήριο που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας λαμβάνει όλα τα μέτρα για το συμβάν δηλαδή η Παθολογική Κλινική δεν θα εφημερεύει γιατί το προσωπικό της έχει τεθεί από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε καραντίνα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό ilialive ο διοικητής, σημειώνοντας ότι θα εξυπηρετούνται μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά στα ΤΕΠ.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του θέματος, ο κ. Χριστόπουλος υποστήριξε ότι «υπήρξε άψογη, ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ σε αυτές τις περιπτώσεις και η διοίκηση του νοσοκομείου εκτελεί όσα έχει κάνει όσα έχει διαταχθεί».


Ο άρρωστος μετέβη στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας φορώντας μάσκα και γάντια, τον παρακολούθησαν οι γιατροί και στη συνέχεια μπήκε σε θάλαμο μόνος του, κατά τα λεγόμενα του διοικητή. Ο ίδιος τόνισε ότι επισκέψεις δέχθηκε μόνο από το στενό συγγενικό περιβάλλον.

«Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα, δεν είχε πριν πέρα ενός υψηλού πυρετού. Οι γιατροί το αντιλήφθησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο αναφοράς για περαιτέρω έρευνα» τόνισε ο κ. Χριστόπουλος.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έφθασε εσπευσμένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ο διοικητής Πολιτικής Προστασίας και διαχειριστής κρίσεων λόγω του γεγονότος ότι αρκετά άτομα που συμμετείχαν σε θρησκευτική εκδρομή μαζί με το διαπιστωμένο κρούσμα εξετάζονται.

Κατά τον διοικητή πρέπει να ανακοπεί ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω της ιχνηλάτησης των ανθρώπινων επαφών και να μην αφεθούν στην τύχη τους πιθανά κρούσματα θωρακίζοντας εν γένει την προστασία του πληθυσμού και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία. Ωστόσο, ο διοικητής συνιστά ψυχραιμία και παρακολούθηση των ύποπτων κρουσμάτων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ