2020-03-06 09:34:08
Φωτογραφία για Ετοιμάζονται για πολλά κρούσματα στην Πάτρα
Συντάκτης: Virus

Σε θέση μάχης είναι το νοσοκομείο αναφοράς στην Πάτρα και οι διοικητικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας εν όψει της αύξησης κρουσμάτων του κοροναϊού, στηρίζοντας τις υγειονομικές αρχές, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη της περιφέρειας παρουσία του λοιμωξιολόγου Χαράλαμπου Γώγου.

Ήδη 10 άτομα με ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Πατρών, σύμφωνα με τον κ. Γώγο. Πρόκειται για συμμετέχοντες στην προσκυνηματική εκδρομή και πλέον βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε ειδικούς θαλάμους, πλην του ενός που νοσηλεύεται σε Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

Το νοσοκομείο έχει προετοιμαστεί να υποδεχθεί κρούσματα, αναπτύσσοντας 20 κλίνες και έξι αρνητικής πίεσης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αξιοποίησης άλλου συγκροτήματος του νοσοκομείου, σύμφωνα με δηλώσεις του λοιμωξολόγου σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΠ

Το δε Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ζητά να ελαχιστοποιηθούν οι εφημερίες και να αναλάβουν και τα περιφερειακά νοσοκομεία ώστε το ΠΓΝΠ να επικεντρωθεί στον ρόλο του ως νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό.


Στα μέτρα που ζητούν οι εργαζόμενοι περιλαμβάνεται η πρόσληψη 50 νοσηλευτών καθώς και βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων.

Διοικητικές αρχές

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η περιφέρεια, στο πλευρό των υγειονομικών αρχών, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη. Εστιάζοντας στον συντονισμό και στην επαφή, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε προς τους δημάρχους κατά τη σύσκεψη ότι μείζον ζήτημα είναι ο κατευνασμός την ανησυχία στο κοινωνικό σύνολο, καθώς ο πανικός αποτελεί αρνητική συνθήκη για την διαχείριση μιας ενδεχόμενης κρίσης.

Εκστρατεία ενημέρωσης και μέτρα πρόληψης θα επιστρατεύουν καθώς ακόμη θα περιοριστούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όσο εντείνεται το εν λόγω πρόβλημα.

Το τεστ και το επιβεβαιωμένο κρούσμα

Σε ότι αφορά τεστ για τον κοροναϊό έχει γίνει προεργασία για να πραγματοποιούνται εντός των επόμενων ημερών στην Πάτρα και να μην αποστέλλονται τα δείγματα στην Αθήνα, κάτι που έχει μέχρι τώρα «σκοντάψει» σε τεχνικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης: Βαριές καταγγελίες κατά του ΕΟΔΥ στην Πάτρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ένατο κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ειπώθηκε στη σύσκεψη ότι ο ασθενής δεν είχε έρθει από μια χώρα με ενεργό μετάδοση και δεν είχαν καταγεγραμμένα περιστατικά εκείνη την περίοδο στις χώρες αυτές. Το περιστατικό μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Π.Νοσοκομείο του Ρίου επειδή είχε μια πνευμονία που επιδεινωνόταν και εκεί στάλθηκε ένα τεστ εκτός ορισμού, το οποίο αποδείχτηκε θετικό.

Πλέον νοσηλεύεται σε αυστηρή απομόνωση και ο ΕΟΔΥ έχει μπει σε μια διαδικασία αναζήτησης των επαφών.

Πηγή: patrastimes.gr/, thebest.gr/, patraevents.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ