2020-03-06 09:37:32
Φωτογραφία για Σύσκεψη ενημέρωσης ιατρών και ιατρικών συλλόγων για τον κορωναϊό από μέλη της επιτροπής λοιμώξεων του ΠΓΝΠ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ.: 1688/4-3-2020

Θέμα: Σύσκεψη ενημέρωσης ιατρών και ιατρικών συλλόγων για τον κορωναϊό από μέλη της επιτροπής λοιμώξεων του ΠΓΝΠ

Στα πλαίσια ενημέρωσης του ιατρικού δυναμικού της πόλης διενεργήθηκε χθες σύσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του ΙΣΠ από κοινού με την επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου αναφοράς ΠΓΝΠ.

Από την επιτροπή λοιμώξεων του ΠΓΝΠ παρέστησαν οι Παθολόγοι λοιμωξiολόγοι:

Γώγος Χαράλαμπος Καθηγητής / Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ, Πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων

Ακινόσογλου Καρολίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ

Λεωνίδου Λυδία, Επιμελήτρια Α’ Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων :

Αιτωλοακαρνανίας : Αριστόβουλος Τριβλής

Αιγίου: Υφαντή Αικατερίνη

Αμαλιάδας: Τσαούσης Κων/νος


Κεφαλλονιάς: Ζαφειράτου Σοφία

Λακωνίας: Τσιρώνη Μαρία

Πύργου-Ολυμπίας: Κατσαρός Νικόλαος

καθώς και μέλη ΔΣ και ιατροί-μέλη των παραπάνω Ιατρικών Συλλόγων

Μετά από παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων του νέου κορωναϊού από την κα Ακινόσογλου, δόθηκαν διευκρινήσεις από την επιτροπή λοιμώξεων σε ιατρικά ζητήματα ιχνηλάτησης, επιτήρησης, εποπτείας και διαχείρισης των πιθανών κρουσμάτων κορωναϊού στην κοινότητα, στις δημόσιες δομές και στα ιδιωτικά ιατρεία.

Σε περίπτωση ύπαρξης ύποπτου κρούσματος οι ιατροί μπορούν να επικοινωνούν σε τηλεφωνικό αριθμό του ΠΓΝΠ για την περαιτέρω διαχείριση του ασθενούς (λήψη εργαστηριακού δείγματος, νοσηλεία, κλπ).

Δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους απλούς κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθήσουν, το σωστό πλύσιμο των χεριών (20 δευτερόλεπτα), τη διαχείριση του βήχα, τη χρήση της μάσκας, το σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας, την αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους και την τηλεφωνική επικοινωνία των πολιτών με τον ΕΟΔΥ στο τηλ: 2105212054 για τυχόν απορίες.

Δόθηκε έμφαση στην ευθύνη των πολιτών με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας, φαρυγγαλγία, δυσκολία στην αναπνοή) και ταξιδιωτικό ιστορικό, στην τηλεφωνική ενημέρωση του θεράποντος ιατρού πριν την προσέλευση στο χώρο εξέτασης ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι επιδημιολογικοί κανόνες προστασίας κατά της εξάπλωσης της νόσου στο υγειονομικό προσωπικό ή ευάλωτους ασθενείς.

Οι επιστήμονες υγείας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη λοίμωξη του νέου κορωναϊού, με την ίδια ετοιμότητα με την οποία διαχειρίσθηκαν αντίστοιχες επιδημιολογικές προκλήσεις κατά το παρελθόν.

Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος       Ο Γραμματέας 

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ