2020-03-06 12:44:30
Φωτογραφία για Ελληνοτουρκικά - Αλκιβιάδης Στεφανής: “Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος..”

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υφυπουργός Άμυνας της χώρας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να συμβεί θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στα σύνορα, λέγοντας πως αν και η κατάσταση είναι κρίσιμη, δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς όπως εκτίμησε, δεν θα υπάρξει κλιμάκωση. Ωστόσο, διευκρίνισε πως αν προκύψει κάτι τέτοιο, θα υπάρξει και η ανάλογη απάντηση.

Παράλληλα, ο κ. Στεφανής αναμένει να δει με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθούν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις στρατοχωροφυλακής, που ήδη έχουν προωθηθεί στην περιοχή του Έβρου, επισημαίνοντας πως ενδέχεται να επιτελέσουν ειδικό σκοπό.

Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας ανέφερε πως ο τουρκικός σχεδιασμός είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν σε ετοιμότητα, ώστε να αντιδράσει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης. Ακόμη, υποστήριξε πως ο τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν θα επιχειρήσει την αύξηση της πίεσης προς την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας την ίδια στιγμή πως οι ελληνικές δυνάμεις είναι πανέτοιμες.

Ακολούθως, αναφορικά με το Αιγαίο είπε πως τουλάχιστον 62 σκάφη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και της δύναμης Frontex έχουν ήδη αναπτυχθεί στη θάλασσα, ενώ η επιτήρηση έχει αυξηθεί με τη συνδρομή και των ηλεκτρονικών μέσων.

Τέλος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και αν η κατάσταση χειροτερέψει, ο ελληνικός στρατός θα φανεί αποτελεσματικός και πολύ καλύτερος.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ