2020-03-06 13:24:33
Φωτογραφία για Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Ανησυχία για την κατάσταση των τριών που νοσηλεύονται στο Ρίο
Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Σε καραντίνα τα παιδιά του 66χρονου, σε ήπια κατάσταση η σύζυγός του

Αγωνία επικρατεί -μετά και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- για την εξέλιξη της κατάστασης των τριών ασθενών που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό COVID-19 και οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου επικρατεί ανάμεσα στους συγγενείς και το φιλικό τους περιβάλλον.

Εκδηλη είναι η ανησυχία του κόσμου για την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία μετράει ήδη 31 άτομα στην Ελλάδα, καθώς την Πέμπτη προστέθηκαν άλλοι 20 μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν οι συνταξιδιώτες του 66χρονου που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Οι τρεις από τους 31 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου. Ο 66χρονος που ανιχνεύθηκε πρώτος από το συγκεκριμένο γκρουπ φαίνεται πως αντιμετωπίζει τα πιο βαριά συμπτώματα, ενώ σοβαρή, αν και με ηπιότερα συμπτώματα, κρίνεται η κατάσταση της συζύγου του 66χρονου και ενός ιερέα.


Επίσης, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται και άλλοι έξι ασθενείς, που έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά την ιχνηλάτηση που ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης ιχνηλατήθηκαν 400 επαφές. Ειδικότερα, από τους 24 ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει σε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν από μερικές ημέρες -επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου- και ελέγχθηκαν, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σε καραντίνα τα παιδιά του 66χρονου

Όπως δήλωσε ο αδερφός του, μιλώντας στο Mega, η κατάσταση του είναι μεν σταθερή δεν παύει όμως να κρίνεται ως σοβαρή.

«Η νύφη μου είναι σε ήπια κατάσταση και τα τρία παιδιά του αδερφού μου σε καραντίνα στην Αμαλιάδα», είπε ο άνδρας.

Το ένα από τα παιδιά της οικογενείας υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητικό στον ιό, για τα άλλα δύο όμως δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

«Θα έπρεπε και τα άλλα δύο παιδιά του αδερφού να υποβληθούν σε εξετάσεις αφού είναι και σε καραντίνα» επισημαίνει ο αδερφός του 66χρονου, εκράζοντας έτσι το παράπονό του.

Απολύμανση στα σχολεία της Αμαλιάδας

Πλήρη απολύμανση σε όλα τα σχολικά και δημοτικά κτήρια αποφάσισε ο δήμος Ήλιδας, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν πλήξει την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφασίστηκε η απολύμανση να γίνει άμεσα.

Ειδικότερα, θα γίνει πλήρης απολύμανση όλων των σχολικών κτηρίων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται τόσο στην Αμαλιάδα όσο και σε ολόκληρη την εδαφική ενότητα του δήμου Ήλιδας.

Επίσης, θα απολυμανθούν όλα τα κτίρια που στεγάζουν δομές του δήμου, καθώς και όλες οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας, ώστε όλα τα κτήρια να καταστούν λειτουργικά την Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Ήλιδας δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, για προληπτικούς λόγους, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Αμαλιάδα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ