2020-03-07 00:23:03
Φωτογραφία για Βασίλης Κικίλιας στο συμβούλιο υπουργών Υγείας: Συνεργασία των χωρών για τον κοροναϊό
Ο κ. Κικίλιας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νοσημάτων (ECDC) με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά.

IATRONET

Την ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέδειξε την Παρασκευή ο Βασίλης Κικίλιας, στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με θέμα την αντιμετώπιση του κοροναϊού SARS - COV 2.

Στην τοποθέτησή του, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη - μέλη να ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν όχι μόνο σε επιστημονικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νοσημάτων (ECDC) με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.


Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (μάσκες, αντισηπτικά) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τη λήξη του Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

"Πρότεινα ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους μου τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των κρατών- μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κορονοϊό.

Η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους, με αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας.

Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ, με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα". 

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως είδε τεράστια αλληλεγγύη και πως οι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι σε κοινές δράσεις για κοινές προμήθειες.

Σημείωσε πως πρέπει να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες και πως αυτό είναι το ζητούμενο για όλη την Ευρώπη. 
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ