2020-03-07 09:00:42
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Σε άμεση λειτουργία ο τετραφήφιος αριθμός του ΕΟΔΥ για την ενημέρωση των πολιτών
Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Τη λειτουργία τετραψήφιου αριθμού από τον Εθνικό Οργανιμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας σε έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΙ για την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας τετραψήφιου αριθμού για την ενημέρωση των πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, ενδεχομένως ακόμη και το Σάββατο το πρωί (06-03-2020) θα δοθεί σε χρήση για το κοινό τετραψήφιο νούμερο, το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα από το Υπουργείο Υγείας. Στον αριθμό αυτό, άνθρωποι που έχουν συμπτώματα και έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή έχουν την υποψία ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από ασθενή της νόσου, θα μπορούν να λάβουν οδηγίες. Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ θα δίνουν τις απαραίτητες οδηγίες και την υπεύθυνη ενημέρωση, είτε να απευθύνονται στον οικογενειακό γιατρό τους, είτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εάν έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, μέχρι σήμερα έχουν ιχνηλατηθεί 1.500 άτομα που αποτελούν επαφές ή στενές επαφές των 45 μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού, ενώ από την ίδια έρευνα των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, έχουν προκύψει μέχρι σήμερα 800 υπό εξέταση δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ασφαλιστικό στο WebTV του ΦΣΘ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ασφαλιστικό στο WebTV του ΦΣΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ