2020-03-07 09:25:31
Φωτογραφία για Κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
H Κομισιόν ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει κανόνες για την προστασία των πολιτών απέναντι σε καταχρήσεις της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, παρομοιάζοντας την παρούσα κατάσταση με «Άγρια Δύση» και υποστηρίζοντας ότι θα επικεντρώνεται σε περιπτώσεις «υψηλού κινδύνου».

Όπως αναφέρει το BBC, προσχέδιο εγγράφου που διέρρευσε υποδεικνύει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να προταθεί απαγόρευση της χρήσης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους. Ο Επίτροπος Βιομηχανίας, Τιερί Μπρετόν, είπε πως η νέα νομοθεσία θα είναι πιθανότατα παρόμοια με το GDPR. «Όπως και με το GDPR, θα έχουμε τους δικούς μας κανόνες και θα τους έχουμε εδώ…θα διασφαλίζουν ότι τα ατομικά και θεμελιώδη δικαιώματα που εκτιμούμε στην Ευρώπη γίνονται σεβαστά».

Το εν λόγω white paper υποδεικνύει την έναρξη μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους νόμους με στόχο τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και τις επιχειρήσεις που τα φτιάχνουν. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επιβολή κανόνων στην αναγνώριση προσώπου, το έγγραφο έχει μια υποσημείωση πως «η ελευθερία της έκφρασης, των συσχετισμών και της συνάθροισης δεν πρέπει να υπονομεύεται από τη χρήση της τεχνολογίας».


Επίσης, περιλαμβάνονται προτάσεις σχετικά με το πώς θα έπρεπε να ρυθμίζεται γενικότερα η Α.Ι., προκειμένου να διασφαλίζονται ζητήματα ηθικής φύσεως. Μεταξύ αυτών, είναι η εκπαίδευση της Α.Ι. πάνω σε βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν εύρος στοιχείων για τον πληθυσμό, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα προκατάληψης, η απαίτηση σε οργανισμούς να διατηρούν λεπτομερή αρχεία σχετικά με την ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, η απαίτηση οι πολίτες να πληροφορούνται ξεκάθαρα πότε αλληλεπιδρούν με αυτοματοποιημένα συστήματα αντί για ανθρώπους και η πιθανή επανεκπαίδευση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης εκτός ΕΕ ώστε να συμμορφώνονται στους κανόνες που ισχύουν στην Ένωση.

Βασικός σκοπός του εγγράφου είναι η «έναρξη ενός ευρέος ευρωπαϊκού διαλόγου» πάνω στις προτάσεις αυτές. Ωστόσο κάποιοι ερευνητές εκτιμούν πως θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο σχετικά με το ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ΑΙ και το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ