2020-03-07 14:54:02
Φωτογραφία για Κ. Χατζηδάκης: Ουσιαστικές κυρώσεις στην Τουρκία
Την αντίδραση της Κυβέρνησης στις «τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο» χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. «Η Κυβέρνηση έχει αντιδράσει αποτελεσματικά στις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο. Δεχόμαστε μια εισβολή καθοδηγούμενη από την πλευρά της Τουρκίας. Τα σύνορα και η αξιοπρέπεια της χώρας δεν είναι διαπραγματεύσιμα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

«Βλέπετε την κινητικότητα που υπάρχει σε διπλωματικό επίπεδο. Υπάρχουν συνεδριάσεις οργάνων και ανακοινώσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε., οι οποίες μας ικανοποιούν», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι «το θέμα είναι και ευρωπαϊκό» και ότι «η Ε.Ε. δεν μπορεί να μένει με σταυρωμένα τα χέρια».

Υποστήριξε δε, ότι «η συμφωνία με την Τουρκία για το Μεταναστευτικό είναι ''νεκρή''» και, «αν δεν γίνει κάτι για να αλλάξει αυτό, ο μόνος δρόμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι ουσιαστικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας».


Κάνοντας ειδική αναφορά στον υπερπληθυσμό των μεταναστών και των αιτούντων άσυλου, ο κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορούν τα νησιά μας να σηκώνουν όλο το βάρος και, χρειάζεται να δείξουν αλληλεγγύη οι άλλες περιοχές της Ελλάδας». «Έχουμε προσπαθήσει να προχωρήσουμε όσο γρήγορα γίνεται και θέλουμε μια καλή διάθεση και συνεργασία με τους Δημάρχους και την Περιφέρεια στο Βόρειο Αιγαίο, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα με την αποσυμφόρηση των νησιών» κατέληξε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ