2020-03-07 15:06:19
Φωτογραφία για Σουλεϊμάν Σοϊλού: «Αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα»
«Αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα. Θα δείτε τι θα συμβεί μετά». Μ’ αυτά τα λόγια περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση στον Έβρο ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε μία ακόμη πρόκληση της γειτονικής χώρας. Σε νέα του δημόσια παρέμβαση, ο Τούρκος Υπουργός επέκρινε ως «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγέλλοντας τις ενέργειες της ελληνικής Αστυνομίας στην ελληνοτουρκική μεθόριο.  Παράλληλα, προειδοποίησε την Αθήνα ότι «από εδώ και στο εξής θα αρχίσει να βιώνει το πραγματικό πρόβλημα».

Κατήγγειλε δε, ότι την Παρασκευή, οι ελληνικές Αρχές προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν τους μετανάστες πίσω στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν έγινε χάρη στην Αστυνομίας μας.

«Η μάσκα τους έπεσε. Αυτοί που εκφωνούν ομιλίες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριφέρονται αδυσώπητα. Παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι εγκληματίες δεν δέχονται ποτέ την ευθύνη τους» συνέχισε, στο ίδιο αυστηρό ύφος.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι περίπου 143.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν διέλθει τα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο καιρός είναι ζεστός. Έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα. Ο καιρός στα Βαλκάνια δεν ήταν βροχερός και έτσι, μπορεί κάποιος να περάσει εύκολα τον Έβρο. Αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα. Θα δείτε τι θα συμβεί μετά» κατέληξε ο Σοϊλού, όπως μεταδίδει η τουρκική «Sabah».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ