2020-03-07 15:49:58
Φωτογραφία για Έβροσς: «Βροχή» χημικών από τους Τούρκους από το πρωί
Μετανάστες στον Έβρο: Νέος γύρος επεισόδίων σε εξέλιξη από το πρωί στις Καστανιές - Μετανάστες προσπάθησαν εκ νέου να τρυπήσουν τον φράχτη για να περάσουν στην

ελληνική πλευρά - Το κινητο επιχειρησιακο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ «Μέγας Αλέξανδρος» αναχώρησε για τις Καστανιές προκειμένου να συνδράμει το έργο των δυνάμεων

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανιών, η οποία είχε σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανιών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Βίντεο που μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν μετανάστες με εκσφενδονίζουν πέτρες και δακρυγόνα προς την ελληνική πλερά.


Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κινητο επιχειρησιακο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ «Μέγας Αλέξανδρος», αναχώρησε για τις Καστανιές του Έβρου προκειμένου να συνδράμει το έργο των δυνάμεων και τον συντονισμό των μέσων. Η μονάδα, αναχώρησε χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα απο την Αθηνα και μετά απο διανυκτέρευση στην Κομοτηνή, αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί στον Έβρο.

Σκοπός του επιχειρησιακού κέντρου ειναι να διευκολύνει το έργο των αρχών σε θέματα συντονισμού των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων έτσι ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των «κόκκινων» σημείων του Έβρου.

Τούρκοι στρατιωτικοί παρατάσσονται λίγο πριν αρχίσει η μαζική ρίψη δακρυγόνων
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ