2020-03-07 19:55:56
Φωτογραφία για 7 Μαρτίου 2020: Α΄ Σάββατο της Μεγάλης Τεσσαρακοστή
Σήμερα Σάββατο της Α΄ Εβδομάδας των Νηστειών η Εκκλησία μας εορτάζει το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, επί Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος, ως ειδωλολάτρης αυτοκράτορας, ήταν αντίθετος στη νηστεία των χριστιανών. 

Γι’ αυτό, όταν πλησίαζε η πρώτη εβδομάδα των νηστειών, διέταξε τον έπαρχο της Κωνσταντινούπολης, να εξαφανίσουν από την αγορά κάθε είδους τρόφιμα και να αφήσουν μόνο τα ειδωλόθυτα, ώστε να αναγκαστούν οι χριστιανοί να φάνε από αυτά.

Τότε ο Άγιος Θεόδωρος παρουσιάστηκε, ως οπτασία, στον Πατριάρχη Ευδόξιο και του φανέρωσε το σχέδιο του Ιουλιανού, υποδεικνύοντάς του συγχρόνως να χρησιμοποιήσουν οι χριστιανοί, αντί για άλλη τροφή, τα κόλλυβα.

Ο Μεγαλομάρτυρας Θεόδωρος ο Τήρων είναι ακόμη μια ιστορική μαρτυρία της εσωτερικής δύναμης του ανθρώπου, και των χαρισμάτων που διαθέτει ως ευλογία από το Θεό. Ο άνθρωπος καλείται, να αγωνιστεί με ταπείνωση, θέληση, επιμονή, υπομονή και αγάπη, για να φθάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του για την παρηγορία και τη σωτηρία πολλών.
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ