2020-03-07 22:00:36
Φωτογραφία για Σημαντική εκδήλωση για την ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού στη Ρόδο
Την επόμενη άνοιξη θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, το Aegean Yachting Festival, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στο νησί τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, τους ιδιοκτήτες σκαφών, τις εταιρείες ναύλωσης σκαφών καθώς και τις εταιρείες προμηθειών όπως επίσης και τους υποψήφιους ναυλωτές των σκαφών αυτών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Ένωσης ξενοδόχων Ρόδου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και διοργανώνεται το διάστημα από 24 έως 26 Απριλίου από την εταιρεία BoatsAdvisor Hub & Events.

Μία πρώτη ενημέρωση για το τι ακριβώς θα γίνει του χρόνου στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου όπου ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας Αναστάσιος Κωνσταντάρος, παρουσίασε το πρόγραμμα και τους στόχους της εκδήλωσης.


Παρευρέθηκαν επίσης, η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κα. Φαίδρα Σπανού, εκ μέρους του Δήμου Ρόδου ο αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης κ.Κώστας Ταρασλιάς και εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο κ.Κώστας Χρυσοχοΐδης εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης. Χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Η εταιρεία BoatsAdvisor-Hub&Events ιδρύθηκε το 2016 με κύριο αντικείμενο την αξιολόγηση σκαφών αναψυχής σε παγκόσμια κλίμακα απευθείας από το χρήστη του σκάφους μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας www.boatsadvisor.com, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντάρος, όραμά της ήταν η οργάνωση εκδηλώσεων που συνδέονται με το θαλάσσιο τουρισμό. «Η αγάπη μας για τη Ρόδο που αποτελεί και την έδρα μας είναι το εφαλτήριο και το σπουδαιότερο κίνητρο για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Όραμά μας είναι να αναπτύξει η Ρόδος τη φήμη της ως σταυροδρόμι ναυτιλίας και θαλάσσιου τουρισμού, σε μια περίοδο που τόσο σκληρά δοκιμάζεται από το μεταναστευτικό και τις γεωπολιτικές μεθοδεύσεις. Ειδικά υπό τις παρούσες προκλήσεις, η στήριξη του εγχειρήματος από τους φορείς και τις εταιρείες που στηρίζουν τη διοργάνωση, δηλώνει το «παρών» στο μεγάλο εθνικό στοίχημα του Αιγαίου, που είναι και εθνικό στοίχημα ολόκληρης της χώρας» είπε στη συνέντευξη.

Το Φεστιβάλ

Το Aegean Yachting Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Απριλίου του 2020 και θα φιλοξενηθεί στη Μαρίνα Μαντρακίου, στην καρδιά της πόλης.

«Σκοπός μας είναι η εκδήλωση αυτή να καταστεί θεσμός ο οποίος θα αποφέρει στην περιοχή μας μείζονος σημασίας οφέλη. Στοχεύουμε να αποτελέσει την ετήσια συνάντηση των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού ιδιοκτητών σκαφών εταιρείας ναύλωσης και εταιρίας προμηθειών κ.λπ. και φυσικά των υποψήφιων ναυλωτών των σκαφών αυτών. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν σκάφη, νέα προϊόντα και δραστηριότητες σχετικές με τη θάλασσα και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με το θαλάσσιο τουρισμό που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ» δήλωσε ο κ. Κωνσταντάρος.

Τα οφέλη από τη διεξαγωγή του θα είναι:

– η διεθνής αναγνώριση του νησιού ως προορισμού yachting

– Η αύξηση των επισκεπτών την περίοδο του φεστιβάλ

– Η ώθηση της τοπικής οικονομίας

– Η ενδυνάμωση των σχέσεων με άλλες περιοχές

– Η εισαγωγή και παρουσίαση καινοτομιών

– Δυνατότητα ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών ιδεών γύρω από τη ναυτιλία.

– Η προώθηση της Ρόδου ως προορισμού υψηλών απαιτήσεων.

Όπως τονίστηκε, ο θαλάσσιος τουρισμός βρίσκεται διαρκώς σε ανοδική πορεία. Στο συγκεκριμένο κομμάτι τουρισμού δεν επωφελείται μόνο η περιοχή από την οποία ξεκινά το ταξίδι του κάποιος αλλά και όλα τα μικρά απομονωμένα νησιά περιμετρικά του τόπου αναχώρησης.

Πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη 23 Απριλίου θα έχουμε την άφιξη των σκαφών στη Ρόδο, η Παρασκευή 24 του μήνα (από 10:00 έως τις 18:00 ) θα είναι μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κλάδου, για να γίνουν οι επιχειρηματικές συναντήσεις και συζητήσεις, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης το βράδυ της ίδιας μέρας. Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για το κοινό της Ρόδου και θα κλείσει με ένα πάρτι για όλους τους συμμετέχοντες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντάρος, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στις τοπικές και ελληνικές επιχειρήσεις να στηρίξουν μέσω των χορηγικών προγραμμάτων την υλοποίηση του φεστιβάλ, εκτιμάται ότι θα επισκεφτούν το φεστιβάλ πάνω από 10.000 άτομα και τις τρεις μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο μοναδικός κλάδος του τουρισμού που τα τελευταία χρόνια έχει συνεχώς ανοδική πορεία κάτι που δείχνει, όπως είπε, πόσο σημαντικό κομμάτι του τουρισμού μας αποτελεί.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι το 50% των σκαφών που θα έρθουν στη Ρόδο δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επίσης έχουμε συμμετοχές από την Τουρκία, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων

Μάνος Κόνσολας (Υφυπουργός Τουρισμού – Βουλευτής Δωδεκανήσου):

«Η διοργάνωση του 1ου Aegean Yachting Festival, τον προσεχή Απρίλιο στη Ρόδο, πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Με αυτό τον τρόπο, αποτυπώνεται η ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στην προοπτική ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, που αποτελεί επένδυση στην ποιότητα αφού προσελκύει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

Η Ρόδος μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, διαθέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Μέσα από αυτή τη διοργάνωση, το νησί θα βρεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού, των εταιρειών ναύλωσης σκαφών, των εταιρειών προμηθειών αλλά και των πολλών φίλων του Yachting.»

Κώστας Χρυσοχοΐδης(εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης): «Μέσα από το σχεδιασμό που έχει η περιφέρεια για την ανάπτυξη του τουρισμού, εμπεριέχεται και ο θαλάσσιος τουρισμός με δύο πτυχές: την κρουαζιέρα και το γιότινγκ. Είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια εδραίωσής του στο νησί της Ρόδου. Έχουμε τις υποδομές, έχουμε και τις δυνατότητες για να μπορέσουμε να προσφέρουμε όσα ζητούν ώστε να έρθουν στη Ρόδο. Σε αυτή τη διοργάνωση η περιφέρεια θα είναι παρούσα με δικό της περίπτερο ώστε να δώσουμε πληροφορίες σε όσους εμπλέκονται με το αντικείμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προώθηση του προορισμού ένα κομμάτι αυτού στο οποίο στοχεύει το φεστιβάλ. Τα περισσότερα σκάφη είναι ελληνικά τα οποία ανήκουν είτε σε εταιρείες είτε σε μεγάλους ιδιοκτήτες οι οποίοι θέλουν το καλοκαίρι να δίνουν τις θαλαμηγούς τους για διακοπές και περιήγηση στα δικά μας νερά, δηλαδή στο ανατολικό Αιγαίο. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε αυτούς που μπορούν να κάνουν διακοπές ξοδεύοντας πολλά χρήματα. Επίσης υπάρχουν εταιρείες εξωτερικού που έχουν δικά τους σκάφη και θα έρθουν να δείξουν τα σκάφη τους ή σε εν δυνάμει πελάτες τους ή βάζοντας στην πλατφόρμα τους τον προορισμό μας. Αυτός είναι και ο στόχος μας».

Κώστας Ταρασλιάς (αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης): «Ο δήμος Ρόδου δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών σε μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση και για το λόγο αυτό θα παραχωρήσει μέσω του λιμενικού ταμείου τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Θα προβληθεί έτσι το νησί μέσα από τις εικόνες που θα μεταδοθούν. Είμαστε ανοιχτοί σε ανθρώπους που προτείνουν χρήσιμα πράγματα και συμβάλλουν στην επέκταση του τουρισμού και της οικονομίας. Θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξουμε τη δράση αυτή, καθώς όλες οι δημιουργικές δυνάμεις των νέων ανθρώπων πρέπει να βρουν χώρο ώστε να ανεβάσουν το νησί μας ψηλά».

Φαίδρα Σπανού (γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου): «Ο στόχος είναι να θεσμοθετηθεί αυτό το φεστιβάλ γιατί έχουμε όλα τα εχέγγυα να το αναδείξουμε και να το στηρίξουμε. Ειδικά σε ό,τι αφορά την εταιρεία, πρέπει να ενισχύσουμε τους νέους του τόπου μας που θέλουν να μείνουν εδώ και το επιμελητήριο στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ