2020-03-07 22:30:37
Φωτογραφία για Η κρίση ξεκινά: Σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο πακιστανικά & τουρκικά πολεμικά πλοία - Eπιθετικές κινήσεις από Άγκυρα & Ισλαμπαμπάντ
Nέα πρόκληση ετοιμάζουν οι Τούρκοι μαζί με τους Πακιστανούς.

ΗΚορβέτα του πακιστανικού πολεμικού ναυτικού, διέσχισε τα Δαρδανέλια και εισήλθε στο Αιγαίο με αναρτημένη την τουρκική σημαία, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο τουρκικός τύπος με διθυραμβικά σχόλια, ενδεικτικό των προθέσεων των Πακιστατών έναντι του ελληνικού ΠΝ που δίνει "μάχη" στα νησιά μας με τα κύματα μεταναστών.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Η Κορβέτα εισήλθε στα Δαρδανέλια στις 07.30 από τη θάλασσα του Μαρμαρά εισήλθε στο Αιγαίο πέλαγος στις 09.30 .

Οι Πακιστανοί αξιωματικοί είχαν τοποθετήσει επιδεικτικά μια μεγάλη τουρκική σημαία την οποία διατηρεί το πλοίο κατά το πλου του στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζουν πυρετωδώς τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.


Το Πακιστάν φέρεται ότι θα είναι η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα δούμε πακιστανικά πολεμικά πλοία και στα Κατεχόμενα, όπου οι Τούρκοι θέλουν να κατασκευάσουν ναυτική βάση.

Την βάση αυτή θα διοικεί ένας γνώριμος από την εποχή των Ιμίων (φερόμενο μέλος της ομάδας βατραχανθρώπων που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου το 1996), προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τα σχέδια που ετοιμάζονται (κατόπιν εντολών της Άγκυρας) στην Α.Μεσόγειο κατά Κύπρου και Ελλάδος φυσικά, σύμφωνα με τον γνωστό Τούρκο αντιφρονούντα δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt.

Ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός που είχε καταδικαστεί για το σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων και τρομοκρατικών ενεργειών κατά το παρελθόν, σήμερα είναι διοικητής σε μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις της Τουρκίας, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun), κάτι που σύμφωνα με τον Τούρκο αντιφρονούντα δημοσιογράφο A. Bozkurt προκαλεί ανησυχίες ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη για δημιουργία «εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο με μυστικά στρατιωτικά σχέδια».

Στις ίδιες πληροφορίες το Πακιστάν κατείχε τον δεύτερο ρόλο σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ ετοιμάζουν μια συχνή παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική μόνιμη επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες, ενώ η όλη επιχείρηση έχει επεκταθεί ύποπτα έξω από τις ακτές της Λιβύης

Την περίοδο που Ερντογάν εκβιάζει την Ελλάδα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο, το Πακιστάν στέλνει πολεμικό πλοίο του Αιγαίο για ναυτικές ασκήσεις με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Πρόκειται σαφώς για οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν μετά την συνάντηση του προ ημερών με τον ηγέτη του Πακιστάν, όταν και συμφώνησαν πολλά και διάφορα σημαντικά πράγματα και για την περιοχή της Α.Μεσογείου.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ