2020-03-08 12:10:12
Φωτογραφία για Μαρία Σάκκαρη: «Φέτος είναι η χρονιά μου»
H Ελληνίδα που συγκαταλέγεται στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης τένις στις γυναίκες συνομίλησε στο αμφιθέατρο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην Αθήνα με σπουδαστές και με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Δεν μιλάει συχνά, γι' αυτό η παρουσία της στην πρωτεύουσα μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει, ειδικά από την στιγμή που η Μαρία Σάκκαρη αποφάσισε να μιλήσει μπροστά σε ένα διαφορετικό κοινό. Μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ άνοιξε την καρδιά της για λέγοντας πάρα πολλά για όλους και για όλα, επικεντρώνοντας όμως στην θέση της ως γυναίκα και role model στο παγκόσμιο στερέωμα του ανταγωνιστικού κόσμου του τένις.

Η πρωταθλήτρια μας, που αποτελεί την δεύτερη Ελληνίδα στην ιστορία της διεθνούς ομοσπονδίας που πέτυχε την είσοδό της στο Τop 20 του παγκόσμιου τένις, μετά από την Λένα Δανιηλίδου, που είχε φθάσει έως το Νο 14 τον Μάιο του 2003, εντρύφησε στην πορεία της και την φετινή χρονιά. Την εκ βαθέων συζήτηση, συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηγεωργίου με την παρουσία του αντιπροέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βαγγέλη Ροδόπουλου και η Μαρία Σάκκαρη απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και άνεση στον καταιγισμό ερωτήσεων των σπουδαστών αθλητικής δημοσιογραφίας και προπονητικής.


«Νιώθω έτοιμη για τίτλο»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σπουδαστή, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε πως νιώθει πλέον έτοιμη για ένα Grand Slam και μια κατάκτηση τίτλου, ενώ δεν έκρυψε το όνειρό της για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τη συμμετοχή της σε αυτούς με την σκέψη «…γιατί όχι και σε ένα μετάλλιο. Από μικρή ονειρευόμουν να παίξω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να κερδίσω ένα μετάλλιο, είτε στο μονό είτε στο διπλό είτε και στο μεικτό».

Στη συνέχεια μιλώντας για τους στόχους της, είπε μεταξύ άλλων: «Προφανώς και θέλω να γίνω Νο1, προφανώς και θέλω να τελειώσω Τop10! Όμως πριν δύο χρόνια έλεγα ότι θέλω να τελειώσω μέσα στις 30 και μόνο εκεί δεν έφτασα… Διότι αυτό με αγχώνει και με βάζει να έχω υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή έχω μπει στο 2020 με μια διαφορετική νοοτροπία, με τη σιγουριά πως θα πάω πολύ καλά αυτή τη χρονιά. Πού θα φτάσω δεν ξέρω, αλλά νιώθω πως η φετινή χρονιά θα είναι 100% επιτυχημένη».

«Η σκληρή δουλειά είναι οικογενειακή παράδοση»

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε εκτενώς για την οικογένειά της και την μητέρα της, την θρυλική τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μία θέση στο Τop40 της παγκόσμιας κατάταξης και έβαλε το τένις στο χάρτη του ελληνικού αθλητισμού, ενώ ο παππούς της Μαρίας, Δηµήτρης Κανελλόπουλος, θεωρείται ο πατριάρχης του ελληνικού τένις. «Ξεκίνησα στα 5 μου χρόνια λόγω του αδερφού μου που έπαιζε στα γηπεδάκια κάτω από το σπίτι μας και όχι λόγω της μαμάς μου ή του παππού μου», είπε αναφερόμενη στα πρώτα της βήματα.

Σε ερώτημα σπουδαστή για τις αξίες που έχει πάρει από την οικογένειά της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σκληρή δουλειά! Και ο παππούς μου, που ξεκίνησε στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ως ball boy, και η μητέρα μου, η οποία χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση κατάφερε να φτάσει ψηλά, αλλά και ο πατέρας μου που είναι εκτός του χώρου και αυτός με σκληρή δουλειά έχει επιτύχει. Η σκληρή δουλειά αποτελεί κατά κάποιο τρόπο “παράδοση” και χαρακτηριστικό στην οικογένειά μου!»

«Το να τιμωρώ τον εαυτό μου δεν με πάει πουθενά»

Θέλοντας να περάσει το μήνυμα της θετικής προσέγγισης, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τη δική της “στροφή” ως προς το mentality που ακολουθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Αυτό που την έσπρωξε να επιστρέψει στην Ελλάδα, ύστερα από ένα σχετικά μεγάλο διάστημα το οποίο έζησε στη Βαρκελώνη.

«Το γεγονός πως έχω δίπλα μου το σωστό team και τους δικούς μου ανθρώπους, επηρέασε άμεσα την πίστη μου στον εαυτό μου. Σίγουρα το δούλεψα και μόνη μου, ειδικά φέτος που ξεκουράστηκα πριν ξεκινήσει η χρονιά, αλλά και το γεγονός ότι μεγαλώνω, ωριμάζω και αντιλαμβάνομαι πως το να τιμωρώ τον εαυτό μου δεν με πάει πουθενά, μου κάνει κακό για τον επόμενο αγώνα».

Στο τέλος της συζήτησης με τους νέους σπουδαστές, έστειλε το δικό της μήνυμα στις νέες γυναίκες που την παρακολουθούν.

Μιλώντας από καρδιάς τόνισε πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως πρότυπο για τις νέες γυναίκες και τους νέους γενικότερα και πως όσα λέει και κάνει έχουν αντίκτυπο, επομένως πρέπει να είναι προσεκτική σε όσα λέει ή κάνει, είτε εντός είτε εκτός γηπέδου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ