2020-03-09 06:00:28
Φωτογραφία για ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΦΟΡΑ
Μπορεί νά τό θεωρήσετε αδιάφορο , αλλά ή καμφορά σκοτώνει τά μικρόβια καί τούς ιούς. Η καμφορά είναι υποχρεωτικό συστατικό πολλών προϊόντων τοπικής εφαρμογής για μεγάλη ποικιλία ασθενειών – από κρύωμα έως σοβαρή βρογχίτιδα, από καταπόνηση στο γυμναστήριο έως σοβαρό τραυματισμό ή αρθρίτιδα.

Τι είναι η καμφορά; Άσπρη, κρυσταλλική ουσία που λαμβάνεται από τις ρίζες και τον φλοιό του καμφορόδεντρου (Cinnamomum camphora L.). Η πατρίδα του είναι η Ασία. Φυτρώνει στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στη Κίνα, ενώ στη Σρι Λάνκα, στη Καλιφόρνια και στον Καναδά καλλιεργείται σε ειδικές φυτείες.Εισπνοές όταν έχουμε συνάχι, βήχα, φλεγμονή των ιγμορείων, νευρική ένταση, κατάθλιψη, κούραση και αϋπνία. Η καμφορά εξατμίζεται εύκολα και γρήγορα το οποίο την καθιστά εξαιρετικά χρήσιμη σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Η ινδική αγιουρβεδική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει την καμφορά ως αντιβακτηριακό παράγοντα για πάνω από 5.000 χρόνια και οι Αφρικανοί χρησιμοποίησαν τον φλοιό του δέντρου της καμφοράς για την καταπολέμηση του πυρετού και της ελονοσίας, καθώς και ως αντισηπτικό.Τ0 1800 η καμφορά ήταν πολύ δημοφιλής στην Αμερική και στην Ευρώπη, όπου οι άνθρωποι φορούσαν συχνά κρύσταλλα καμφοράς γύρω από το λαιμό τους για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων και για να αποκρούσουν τις μολυσματικές ασθένειες
. Σήμερα η καμφορά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κρυολογήματος και για να καταπολεμήσει τα βακτηρίδια.

Βάλτε από μιά ταμπλέτα καμφοράς στήν τσέπη σας καί νά τήν φέρνετε συχνά σέ επαφή μέ τά χέρια σας ώστε νά έχετε συχνές εισπνοές καμφοράς.

http://filosofia-erevna.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ