2020-03-09 14:26:24
Φωτογραφία για Πόλεμος στο πετρέλαιο: «Βουτιά» 28% στο αργό – H Goldman περιμένει πτώση στα $20
Επίθεση της Σαουδικής Αραβίας στη Ρωσία με μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές πώλησης και αύξηση της παραγωγής μετά το ναυάγιο της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ

Η Σαουδική Αραβία κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία για το πετρέλαιο, προχωρώντας σε μεγάλη αύξηση της παραγωγής, αλλά και στην παροχή μεγάλων εκπτώσεων στους πελάτες της Saudi Aramco, με στόχο να αυξήσει δυναμικά τα μερίδια αγοράς της, πρωτίστως εις βάρος των Ρώσων, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε έως και 28% στα 29,70 δολ/βαρέλι έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 27,34 δολ/βαρέλι. Το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ επίσης έχασε 26% στα 33,43 δολ/βαρέλι, ενώ τα futures του μπρεντ έχασαν πάνω από 30%.

Το Σάββατο η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε μεγάλες εκπτώσεις στις επίσημες τιμές πώλησης για τον Απρίλιο και η χώρα ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή πάνω από το όριο των 10 εκατ. βαρελιών την ημέρα. Αυτή τη στιγμή, το βασίλειο αντλεί 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως όμως έχει τη δυνατότητα να αντλεί μέχρι και 12,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ